Hrvatska vatrogasna zajednica oštro osuđuje napade na vatrogasce u Gornjem Vratnom i Pribislavcu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Hrvatska vatrogasna zajednica oštro osuđuje napade na vatrogasce u Gornjem Vratnom i Pribislavcu

IHR/Varaždinske vijesti | 14.4.2020. u 18:13h | Objavljeno u Aktualno

- Proteklih je dana, za vrijeme obavljanja svojih dužnosti, zabilježeno nekoliko napada na pripadnike vatrogasne službe te je oštećena vatrogasna oprema. Prilikom intervencije u naselju Pribislavec u Međimurskoj županiji vatrogasno vozilo je gađano kamenjem, a jedan vatrogasac je ozlijeđen. U naselju Donje Vratno u Varaždinskoj županiji vatrogasci su spriječeni u gašenju požara, a s jednog vozila je ukradena oprema. Hrvatska vatrogasna zajednica osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi, a osobito u ovim izuzetno zahtjevnim trenucima u kojima vatrogasci, osim svoje redovne djelatnosti, sudjeluju u provođenju mjera sa svrhom smanjenja širenja zaraze kao i u sanaciji posljedica potresa - navode u priopćenju.

- VIDEO Vatrogasci na Veliku subotu na intervenciji u romskom naselju, a tamo ih napali, vrijeđali i - okrali!

Nedopustivo je da vatrogasci doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti brinu.

- Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu neka prijave nadležnim policijskim postajama. Ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost - poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Označeno u