Hrupek Šabijan i Lekić jedine kandidatkinje za predjednice sudova

M.P./Varaždinske vijesti | 16.4.2016. u 13:43h | Objavljeno u Aktualno

Snježana Hrupek Šabijan i Jasna Lekić, dosadašnje predsjednice Županijskog, odnosno Trgovačkog suda u Varaždinu jedine su se prijavile na oglas za mjesta predsjednika ovih dvaju sudova koji je objavilo Državno sudbeno vijeće (DSV) početkom ožujka.

- Vijeće će nakon pregleda natječajne dokumentacije te utvrđivanja ispunjavaju li prijavljene kandidatkinje propisane uvjete zatražiti od nadležnih sudačkih vijeća mišljenje o prijavljenim kandidatkinjama i ocjenu obnašanja sudačke dužnosti. Mišljenje sudačkog vijeća mora biti obrazloženo za svaku kandidatkinju i sadržavati ocjenu programa rada. Mišljenje o kandidatkinjama za predsjednika suda i njihovim programima rada zatražit će se i od predsjednika neposredno višeg suda, predsjednika Vrhovnog suda RH i ministra pravosuđa - pojašnjeno nam je iz DSV-a.

Također naglašavaju da DSV donosi obrazloženu odluku o imenovanju predsjednika suda na temelju prikupljenih mišljenja, razgovora s kandidatima, ocjene njihovih predloženih programa rada i njihovih organizacijskih sposobnosti.