HROTE objavio kalkulator koji uspoređuje cijene struje Foto: Pixabay / ilustracija

HROTE objavio kalkulator koji uspoređuje cijene struje

Varaždinske vijesti | 6.9.2022. u 19:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) je za kupce iz kategorije kućanstvo i iz kategorije poduzetništvo s očekivanom godišnjom potrošnjom manjom od 100.000 kWh pripremio informativni alat za usporedbu ponuda opskrbljivača električnom energijom.

- Ovaj neovisni alat pruža uvid u ažurirane informacije zaprimljene od opskrbljivača i omogućuje usporedbu ponuda na cjelokupnom maloprodajnom tržištu električne energije, s jasnim i objektivnim kriterijima, uz naznačeno vrijeme posljednjeg ažuriranja - priopćili su iz HROTE-a.

Kako su naveli, alat se koristi bez naknade, prilagođen je za korištenje osobama s invaliditetom, a omogućuje i postupak prijavljivanja netočnih informacija objavljenim ponudama, sve u skladu s odredbama Zakona o tržištu električne energije.

- Prikazane ponude opskrbljivača temelje se na informacijama o ponudama modela i tarifa koje je HROTE zaprimio od opskrbljivača do datuma naznačenog u alatu. Naime, opskrbljivač je dužan bez odgode, a najkasnije u roku od 8 dana HROTE-u dostaviti ažurirane podatke, sukladno odredbama Zakona. Kako bi ponude bile usporedive, u prikaz nisu uključeni popusti i druge pogodnosti koje opskrbljivači eventualno mogu ponuditi korisnicima - napominju iz HROTE-a.

HROTE_-_kalkulator_struja_06092022.png

Označeno u