Hoće li se u atriju Županijske palače ponovno otvoriti kafić? Foto: VV arhiva

Hoće li se u atriju Županijske palače ponovno otvoriti kafić?

| 4.7.2024. u 08:05h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li se u atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu ponovno otvoriti ugostiteljski objekt? Naime, Varaždinska županija raspisala je 1. srpnja javni natječaj za davanje u zakup poslovnoga prostora u dvorištu Županijske palače.

Prema natječaju, riječ je o prostoru od 72 m2, uz pripadajuće sanitarne i pomoćne prostorije te terasu s natkrivenim dijelom od 25 m2. Kako se ističe, namjena prostorija su ugostiteljsko/trgovačke usluge, a kao posebni uvjet natječaja ističe se obveza korištenja prostora primjereno "nadležnosti Varaždinske županije, lokaciji i svojstvu Županijske zgrade kao spomenika kulture, uz obvezno suzdržavanje od neprimjerene buke". Kao još jedan poseban uvjet ističe se "iskustvo u organizaciji, profesionalnost i educiranost osoba zakupnika u poslu s ciljem osiguranja kvalitetne ponude".

Radno vrijeme bilo bi od 6.30 do 21 sat, pet dana u tjednu (ponedjeljka do petka), odnosno od 8 do 15 subotom, izuzev blagdana i neradnih dana. Dodatno se navodi da "u vrijeme održavanja značajnih županijskih i gradskih manifestacija, kao i potrebe pružanja ugostiteljskih usluga u dane blagdana i neradnih dana, radno vrijeme može biti dulje".

Poslovni prostor daje se u zakup na dvije godine, a početna mjesečna zakupnina iznosi 2,00 €/m2, dok je primjerice 2021. početna mjesečna zakupnina bila veća - 24 kune po četvornom metru (odnosno 3,19 €/m2).

Rok za podnošenje ponuda je 15 dana od dana objave natječaja na web stranici Varaždinske županije, zaključno do 16. srpnja.

U posljednjih desetak godina u dvorištu Županijske palače izmijenilo se (uz nekoliko garnitura vlasti) više zakupaca ovog prostora - bio je tu caffe bar Carica Sissi, vinski bar Cava, Wine and Coffee bar Palace, caffe bar Palacha... Bilo je i natječaja za zakup na koje se nitko nije javio pa ostaje vidjeti hoće li ovaj put biti više sreće.