Hoće li poskupjeti smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin? Foto: VV arhiva / ilustracija

Hoće li poskupjeti smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin?

| 14.12.2020. u 15:05h | Objavljeno u Aktualno

- U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin trenutno se ne planira povećanje cijena smještaja za korisnike. Međutim, tijekom 2021. godine bit će nužno uskladiti cijene smještaja sa stvarnim porastom troškova, kao što je, primjerice, povećanje cijena prehrambenih namirnica ili povećanje izdvajanja za plaće budući da je država donijela odluku o povećanju plaća svom osoblju Doma sukladno Kolektivnom ugovoru - odgovorili su nam iz Županije na upit hoće li se povećavati cijene smještaja u Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin, nakon što je to pitanje na sjednici Županijske skupštine potegnula i vijećnica HSU-a Jadranka Bahlen.

Iz Županije pritom napominju da se cijena za socijalno ugrožene korisnike županijskog Doma, kao i drugih domova, neće mijenjati, a obračunavat će se na temelju rješenja centara za socijalnu skrb, dodajući da je za sve ostale, socijalno neugrožene korisnike, prosječna cijena smještaja u županijskom Domu gotovo dva puta niža u odnosu na prosječne cijene privatnih domova, a da su kvaliteta usluge i ukupni standard značajno viši.

- Upravo zato liste čekanja za Dom u Varaždinu dosežu i 2.000 ljudi. Sadašnji prihodi Doma ne pokrivaju trošak usluge, a kamoli potrebna ulaganja u održavanje standarda kvalitete i njegovo unapređenje. To je razlog zbog kojih je cijenu nužno nastaviti usklađivati s tržišnim cijenama – dodali su iz Županije.

Što još iz Županije navode kao jedan od razloga povećanja cijena smještaja, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...