HNS-ovci o Habijanu: Nema konkretnih prijedloga, bitna mu je samo promocija

vv | 26.1.2017. u 10:07h | Objavljeno u Aktualno

Iz varaždinskog HNS-a medijima su uputili priopćenje u kojem prozivaju predsjednika varaždinskog HDZ-a Damira Habijana. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Prošlo je već dva tjedna od kad je predsjednik varaždinskog HDZ-a putem medija priopćio kako navodno želi da se do ožujka pripremi novi proračun Grada Varaždina. U tom svom izlaganju rekao je kako je spreman na suradnju i dijalog s trenutnom gradskom vlasti i gradonačelnikom Goranom Habušem (HNS). Međutim, u ta dva tjedna mogli smo svjedočiti svemu, osim konstruktivnim prijedlozima.

S obzirom da je Damir Habijan odgodio sastanak s gradonačelnikom Habušem, očito je da njegov prijedlog nije bio ozbiljan. Osim toga, očito je i da Habijan koristi situaciju oko proračuna za svoju samopromociju, a kad treba raditi i odraditi konkretne stvari, onda nema interesa.

HNS je bio i uvijek će biti za dogovore, ako ti dogovori počivaju na argumentima i konstruktivnim prijedlozima.

Podsjećamo da su članovi HDZ-a pred kraj godine glasovali protiv proračuna te su na taj način zaustavljeni važni projekti. Kad je Damir Habijan javno istupio sa prijedlogom da se pripremi novi proračun, bilo je jasno kako je i on shvatio da će se rušenje proračuna na kraju prelomiti na projektima, ali i na krajnjim korisnicima, udrugama, odnosno samim građanima.
No, na njegovom prijedlogu sve je stalo.

Ovim putem pozivamo Damira Habijana da iznese svoje prijedloge te prijedloge njegove stranke HDZ-a, ako ih uopće ima.

Ukoliko prijedloga uopće nema te je obmanjivao javnost i samo je željan pozornosti, molimo da onda željenu pažnju ubuduće potraži na neke druge načine.

Građani Varaždina do sad su trpjeli dovoljnu štetu zbog nesavjesnog politikanstva raznih političkih opcija.

Označeno u