Hladna fronta sa sjeverozapada donosi novo grmljavinsko nevrijeme, žuti alarm upaljen za pet regija Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

Hladna fronta sa sjeverozapada donosi novo grmljavinsko nevrijeme, žuti alarm upaljen za pet regija

Varaždinske vijesti | 1.8.2023. u 12:09h | Objavljeno u Aktualno

Hladna fronta sa sjeverozapada danas donosi Hrvatskoj novo grmljavinsko nevrijeme . Žuti alarm upaljen je za pet regija, a prema DHMZ-u nevrijeme će iz Slovenije u Hrvatsku doći nešto prije 18 sati, piše portal 24 sata.

Kao posljedica fronti koje se premještaju od Alpa preko Italije, nevrijeme će u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatiti cijelu Sloveniju i dobar dio kontinentalne Hrvatske.

72814-b1f8ecf3d6_L.jpg

Prognoza oluja na stranici Neurje.si za prvi dan kolovoza označila je 1. stupanj opasnosti za cijeli pojas od Italije preko Hrvatske i Mađarske jer će ponegdje biti i jače oluje. Moguća je tuča.

Kasno popodne se ponajprije na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug.

Prolazak olujnog pojasa bit će popraćen jačim udarima vjetra i pljuskovima, a opet će biti moguća lokalna tuča.Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni.

Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo.

Nestabilnosti će se nastaviti i u srijedu, a treba računati još na kišu i pljuskove većinom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.