HGK Županijska komora Varaždin: Tomislav Babić i Zdenko Đula novi članovi Gospodarskog vijeća Foto: Ilustracija

HGK Županijska komora Varaždin: Tomislav Babić i Zdenko Đula novi članovi Gospodarskog vijeća

Varaždinske vijesti | 15.11.2019. u 10:44h | Objavljeno u Aktualno

U četvrtak, 14. studenog, u prostorijama HGK-a Županijske komore Varaždin održana je 15. Sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Varaždin.

Dragutin Gložinić, predsjednik HGK-ŽK Varaždin, predstavio je gospodarska kretanja u Varaždinskoj županiji koja imaju trend rasta u svim aspektima poslovanja tvrtki Varaždinske županije.

Prezentirane su potencijali i nužnost uvođenja visokog stupnja digitalizacije poslovanja (Industrija 4.0) . Također su iznesena iskustva nekih tvrtki koje su u procesima tehnološke obnove proizvodnje paralelno implementirale principe Industrije 4.0.

Članovi Gospodarskog vijeća upoznati su s informacijom o novootvorenom predstavništvu HBOR-a u prostorijama HGK ŽK Varaždin koje vodi gospodin Tomislav Marković.

Također je članovima Gospodarskog vijeća predstavljena ispostava HAMAG BICRO-a u Čakovcu. Voditeljica ispostave, Josipa Markušić, upoznala je poduzetnike s aktualnim mjerama i mogućnostima financiranja.

Izabrani su i novi članovi Gospodarskog vijeća HGK ŽK Varaždin i to Tomislav Babić, član uprave Varteksa, te Zdenko Đula, direktor HEP DOS d.o.o. Elektre Varaždin.

Predložene su i tvrtke za godišnje priznanje HGK ŽK Varaždin Plaketa Zlatna kuna koje će se uručiti na posebnoj svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća.