"HDZ u Varaždinu nije ni izdaleka još završio svoj posao - prijepora je sve više i ma što bude, mi ćemo biti spremni"

| 11.10.2021. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

HDZ u Varaždinu nije ni izdaleka još završio svoj posao, pod čime mislim da želi stvoriti otvorenu sredinu za sve one koji žele više, bolje i poštenije, ne zaboravljajući pri tome tko su i što su, veli nam Damir Habijan, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a grada Varaždina, koji se za potonju dužnost ponovno bori na unutarstranačkim izborima ove nedjelje, 17. listopada. Na ovim, redovnim izborima, koji se održavaju u HDZ-u unutar šest mjeseci nakon lokalnih, Habijan izlazi s timom u kojem su i kandidati za potpredsjednika Maja Hrešč, Goran Bobek i Damir Laljek.

Cirkus koji prolazi granicu dobrog ukusa


I drugi govore slično. Zašto ipak HDZ?

- Ne treba samo slušati što se govori, nego i gledati što se radi. Na lokalnoj razini imamo uglavnom komunalne poslove, kod kojih ne bi trebala dolaziti do izražaja ideologija, barem tako to ja vidim. Međutim, svjedoci smo da ipak dolazi. Prijepora je sve više, otvorenih neslaganja čak i unutar vladajućih. I to na počeku mandata. Nasuprot tome, HDZ je uvijek bio i ostat će konstruktivan. No, prozivan je kad podržavao dobre prijedloge Čehoka, a sada smeta kada podržavamo dobre prijedloge Bosilja. Štoviše, govori se da je HDZ u koaliciji sa SDP-om u Varaždinu. Ako je, radi se o koaliciji s zdravim razumom. U demokraciji svaka vlast bi trebala imati sto dana mira da polovi konce. Tek će proračun biti taj koji će pokazati što vladajući žele i biti podložan kritici, dok će rebalans samo doraditi naš proračun i bilo bi besmisleno glasovati protiv njega.

Neki ne dijele svi vaš stav, prvenstveno NL Ivana Čehoka…

-Ne znam čemu služe ti učestali istupi. Iako među njima ima i opravdanih, to ne može reći za većinu. Sjetimo se samo kako je počela priča o skulpturi s redovnicima, koje se naknadno dorađivalo. Na Gradskom vijeću sam postavio pitanje tko je to naložio kiparu. Je to plaćeno? To je cirkus koji prolazi granicu dobrog ukusa.

Zna li se tko bi praznio škrebicu? Nema li u tom prvom kipu zapravo vrijedne simbolike?

To pitajte bivšega gradonačelnika. Ili sadašnjeg.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u