HDZ odgovorio SDP-u: Svi saborski žetončići bili su iz SDP-a

VV | 27.3.2021. u 14:41h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon prozivanja iz SDP-a oko glasanja za izmjenu nacrta integralne nagodbe, HDZ nije ostao dužan i odgovorio je na kritike. Njihovo medijsko priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Varaždinski SDP-ov dvojac Marković i Bosilj, kojima svaka rečenica počinje i završava sa “javni novac” u nedostatku ičega (programa, sadržaja, ideja) nastavljaju s obmanama. Sada su se puni elana, znanja i pameti sjetili komentirati stavove drugih političkih opcija.

Naravno oni ni dan danas ne razumiju da je Republika Hrvatska demokratska država u kojoj svatko ima pravo na svoje političko opredjeljenja, stav i mišljenje. Nikako da shvate da građani na izborima biraju svoje političke predstavnike od lokalnih do državne razine. Ne znaju da se od svih političkih predstavnika direktno na izborima, tj. imenom i prezimenom, biraju: općinski načelnici, gradonačelnici, župani i predsjednik Republike.

Nažalost, tom njihovom neznanju ili možda objesiti nema pomoći.

Međutim, kad navode da su bivšu Vladu podržavali žetončići, zaboravili su naglasiti, gle čuda, da su svi ti žetončići bili iz redova SDP-a. Ali baš svi. Svi su bili njihove kolege te su u Hrvatski sabor birani s lista SDP-a.

Nadamo se da razumiju da liste SDP-a nije sastavljao nitko iz HDZ-a već tadašnji njihov predsjednik Zoran Milanović.

Potom, obmanjuju javnost, odnosno lažu kad tvrde da su bili protiv “integralne nagodbe”. Naime kad se na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina raspravljalo o “integralnoj nagodbi” zajedno s reformistima su ispred gradske vijećnice prosvjedovali i to ne protiv te nagodbe, već protiv održavanja sjednice.

I na kraju s nestrpljenjem očekujemo njihov bilo kakav prijedlog rješavanja svih tih nagomilanih problema koje su proizveli upravo oni tj. tadašnja takozvana kukuriku koalicija."