Habuš o "slučaju Vlašić": Ako moja supruga ne plati jedan račun, što ću? Razvesti se od nje? Foto: VV arhiva

Habuš o "slučaju Vlašić": Ako moja supruga ne plati jedan račun, što ću? Razvesti se od nje?

M.P./Varaždinske vijesti | 15.11.2016. u 11:30h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš jutros je također komentirao zahtjeve HDZ-a, ali i SDP-a za smjenom HNS-ova direktora Varkoma Vlade Vlašića.

- Pitanje je o kojem se iznosu radi i o kojim točno računima. U mojoj obitelji račune primjerice plaća supruga i svakome se može dogoditi da ne plati jedan ili dva računa ako su ostali zagubljeni negdje u ladici. Pitanje je o kojem se iznosu radi, no druga je stvar ako se radi o nekakvom sustavnom i namjernom neplaćanju računu od primjerice tri godine zbog čega je sad stigla i ovrha. Teško mi je ovako hipotetski govoriti, ali svakome se može dogoditi da ne plati jedan ili dva računa. Ako recimo moja supruga ne plati jedan račun, što ću? Razvesti se od nje zbog toga? Ovrha je razlog da plati račun i ispriča se javnosti, no ako se radi o namjernoj pogrešci, to je druga stvar. Ponavljam, teško mi je komentirati bez svih informacija - kaže Habuš.

Dodaje da je bilo za očekivati da će oporba zatražiti Vlašićevu smjenu, a za SDP poručuje da "Kišić može reći što god želi".

- Ako je iznos duga neplaćeni račun od 65 ili 120 kuna plus troškovi ovrhe, to će platiti. Ako ne želi, onda možemo razgovarati o daljnjim potezima. Pitat ću Vladija o čemu se radi i razgovarati s njim - ističe Habuš.

Označeno u