Habijan: Želimo građane što više približiti Dravskoj park šumi

Varaždinske vijesti | 23.3.2019. u 12:06h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, i Svjetskog dana šuma, 21. ožujka, Gradska organizacija HDZ-a Varaždin organizirala je čišćenje zelenih površina uz Bombellesovu cestu od Caritasovog centra do raskrižja Bombellesove ceste i Međimurske ulice.

Okupljanje zainteresiranih je bilo u 8.40 sati ispred Caritasovog centra, a akciji se, između ostalih, pridružio i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan.

- S obzirom na to da se radi o Dravskoj park šumi koja je neposredno uz samu rijeku Dravu, ovom akcijom želimo senzibilizirati javnost da bude svjesna vrijednosti šume koja predstavlja zelenu oazu i 'pluća' grada. Moramo biti svjesni da je šuma jedan od najjeftinijih i najboljih filtera te da su šuma i voda na neki način povezane - izjavio je Habijan i dodao kkao se nada da će u budućnosti biti više ovakvih akcija.

- Želimo građane što više približiti Dravskoj park šumi jer znamo da se godinama priča o tome da bi grad trebao 'doći' na rijeku, a ovakvim akcijama u tome možemo uspjeti. Uređene su šetnice i dravski bazeni, a nadam se da će u nekih 5 do 10 godina grad 'izaći' na Dravu. Nažalost, park šuma u nekim područjima postaje odlagalište otpada. Bilo je nekih najava oko postavljanja video nadzora, ali osobno smatram da takve mjere ne mogu spriječiti nesavjesne građane da odlažu smeće - kazao je Habijan i dodao da trebamo apelirati na svijest građana te da sami građani prijave onog tko odlaže otpad gdje ne smije.

Istaknuo je kako sve treba krenuti od škola i podizanja svijesti već kod male djece jer je to pitanje mentalnog sklopa.

U akciji čišćenja Dravske park šume uz Bombellesovu cestu sudjelovalo je tridesetak članova varaždinske organizacije HDZ-a te Mladeži HDZ-a Grada Varaždina.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci