Habijan, zajedno s nezadovoljnim Varaždincima, poziva komunalce da naprave više reda u Parku mladih

MGA/VV | 7.6.2020. u 19:22h | Objavljeno u Aktualno

Čelnik gradske organizacije HDZ-a Varaždina i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan danas je putem društvenih mreža ponovno uperio prst u problem na području grada i prozvao gradska tijela, ovoga puta komunalne redare.

Prvo je nedavno podržao svoje stranačke kolege iz Črnca Biškupečkog, koji su kritizirali zastoj provedbe aglomeracije na području toga mjesnog odbora, a danas je na svome Facebook profilu prenio fotografije građanina nezadovoljnog stanjem u Parku mladih, pored gradskog groblja.

Građani se žale da je park u noćnim satima, posebice vikendom, preplavljen mladima koji stvaraju buku, a iza sebe ostavljaju nered i razbijene boce, pa je drugoga dana djeci i mladima nemoguće učiti voziti bicikl ili rolati se po smeću i staklu.

- Videonadzor, policija, komunalno redarstvo... Činjenica da je igralište postavljeno ne znači da je briga oko održavanja reda i čuvanja gradske imovine završena - komentirao je Damir Habijan, a na fotografije i njegov post nadovezali su se i drugi sa sličnim komentarima.

Jedni kažu da je slična situacija i u dvorištu Prve gimnazije, a drugi pozivaju struku da pomogne i ponudi neko rješenje.

Stanari iz obližnjih ulica kažu da se s ovim problemima bore otkad postoji Park mladih. Kažu da noćni posjetitelji parka iza sebe ostavljaju narkomanske igle te da uriniraju i obavljaju veliku nuždu ne samo u parku nego i u obližnjim ulicama i u prolazu kod Konzuma, a neki ulaze i u dvorišta.

- Zbog smrada više ne mogu sjesti i uživati u zelenilu svog dvorišta. Pokušavala sam to riješiti s komunalnim redarima pa čak i s policijom, no uzalud - kaže jedna stanarka koja smatra da je Park mladih trebao biti uređen pored zgrada, gdje živi više mladih ljudi, a ne u dijelu grada gdje ima dosta starijih.

Označeno u