Habijan: "Za Varaždin se više ne može reći da je crven, a u Saboru ću gurati projekt kampusa FOI"

MGA/VV | 10.7.2020. u 14:10h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan osvrnuo se danas na rezultate izbora. Nakon što su članovi Gradskog odbora na sjednici proveli analizu rezultata izbora u kojem se HDZ na području Varaždinske županije izborio za tri saborska zastupnika, Damir Habijan je na konferenciji istaknuo da rezultat nikad nije bio bolji i zahvalio na podršci glasačima koji su zaokružili HDZ i njegovo ime.

- Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u kampanji i čestitam svojim kolegama, Anđelku Stričaku i Siniši Jenkaču s kojima ću zastupati glas sjevera u Saboru. Sad nam je potrebna sinergija zastupnika iz Varaždinske županije, da radimo zajednički i težimo k istom cilju - rekao je Habijan.

Prema statističkim podacima, gledajući Varaždinsku županiju, HDZ je pobijedio na razini same županije i ispred je SDP-a, odnosno Restart koalicije. Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina, nakon održane sjednice i provedene analize, zaključio je kako se radi o najboljem rezultatu HDZ-a u proteklih 25 godina u gradu Varaždinu.

- 23% glasova birača je sigurno rezultat svega onoga što smo radili zadnje četiri godine u Varaždinu. Teza da je Varaždin možda više lijevo opredijeljen ili, kako ga neki vole pobojati u crveno, sad se pokazuje netočnom. Mi u HDZ-u, kao stranci desnog centra, dokazali smo da možemo i znamo napraviti dobar rezultat – rekao je Habijan, a osvrnuo se i na pitanje preferencijalnog glasanja te broja glasova koje je osvojio Matija Posavec u gradu Varaždinu.

- HDZ je imao dva kandidata iz grada Varaždina te smo Anđelko Stričak i ja zajednički osvojili gotovo 2000 glasova na razini grada. To je također dokaz velike podrške gradskom i županijskom vodstvu HDZ-a. Vezano uz broj glasova Matije Posavca i njegov rezultat u Varaždinu, mislim da se to pitanje treba postaviti predsjedniku varaždinskog SDP-a Miroslavu Markoviću, da komentira kako je dobio manje glasova od kolege iz Međimurja - kaže Habijan, a naveo je i što će mu biti prioritet u njegovom budućem radu u Saboru.

Naglasio je da će raditi na projektima, koji su dosad, što se tiče grada Varaždina, bili malo zapostavljeni, pritom misleći prvenstveno na pitanje II. faze kampusa FOI.

- U pregovorima s Europskom komisijom nismo uspjeli ubaciti problematiku FOI-a i obrazovnu infrastrukturu. Doista bih volio da u ovom mandatu nađemo rješenje, financijski okvir, bilo kroz ITU mehanizam ili neki drugi, alternativni mehanizam, da se pokrene taj projekt. FOI je napravio svoje, uložio je velika financijska sredstva, ali im treba vjetar u leđa. Mislim da je to za grad Varaždin i za ovu regiju vrlo bitno. Usmjerit ću se na to i nastojat ću da u narednom razdoblju taj dio poguram.

Označeno u