Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan Foto: Krešimir Đurić

Habijan: "Sjednica preko ZOOM-a zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve isto kao i uživo"

| 11.7.2020. u 19:05h | Objavljeno u Aktualno
Nakon što se SDP-ov gradski vijećnik Neven Bosilj oglasio putem društvenih mreža pitajući se zašto se sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina u petak održava elektronskim putem, pitali smo predsjednika Gradskog vijeća Damira Habijana za razloge ovakve organizacije sljedeće sjednice.
Na dnevni red Gradskog vijeća konačno dolaze najvažnija pitanja poput izdavanja municipalnih obveznica, sudske nagodbe svih sporova, ali i prodaja dionica Termoplina, pa Bosilj zamjera gradskim čelnicima "što se oko tih stvari nemaju hrabrosti suočiti s oporbom oči u oči", nego sazivaju online sjednicu. Habijan odgovara da će na sjednici sve biti isto kao i uživo, samo neće sjediti svi u istoj prostoriji.
- Sjednica se zbog pogoršane epidemiološke situacije ponovno održava preko aplikacije Zoom, kao u travnju. Sve je isto kao i uživo, vijećnici mogu raspravljati i javljati se za riječ, mediji i javnost mogu pratiti sjednicu, samo ne sjedimo svi u istoj prostoriji. Nakon travnja, sjednica se održala i u Herzerici, ali je tada situacija bila puno bolja nego sada - pojasnio je Habijan.