Habijan o transkriptima: "Tvrdnje da je HDZ rušio proračun, to je doista smiješno" Foto: Krešimir Đurić

Habijan o transkriptima: "Tvrdnje da je HDZ rušio proračun, to je doista smiješno"

VV | 5.4.2023. u 14:16h | Objavljeno u Aktualno

- Vidio sam te transkripte koji su objaljeni u jednom nacionalnom tjedniku i ono što mogu reći je da je zanimljivo što od tih četiri stranica, tri stranice govore o slučaju sortirnice, aktualnog problema koji se tiče SDP gradonačelnika Bosilja, i evo, ja vas pozivam da istražite ono o čemu se neslužbeno govori, tko je bio podizvođač u tim radovima i kakve to veze ima s ovim slučajem koji je pred EPPO-om otvoren jučer. Bilo bi interesantno to vidjeti. Vidio sam danas nešto da je gradonačelnik Bosilj govorio da je to dokaz da je HDZ rušio proračun, ali to je smiješno - komentirao je predsjednik varaždinskog HDZ-a i saborski zastupnik Damir Habijan pitanje o transkriptima koji su objavljeni u tjedniku Nacional i je li točno da je bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok utjecao na odluke gradskog HDZ-a.

Ustvrdio je kako je u Gradu Varaždinu pao proračun zato što je gradonačlenik, odnosno SDP-ovac Bosilj od 21 ruke "skupio" sedam ruku vijećnika.

- Dakle, njegova vladajuća većina nije podržala njegov proračun. HDZ je oporba, HDZ je vrlo jasno rekao da neće galasti za taj proračun i jasno naveo razloge zašto. To je isto kao da krivite prilikom sastavljanja državnog proračuna Grmoju ili Grbina da nisu podržali proračun koji predlaže HDZ. Dakle, to je potpuno iluzorno, potpuno besmisleno - ustvrdio je Habijan.