Habijan o Aquacityju: "Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?" Foto: VV arhiva

Habijan o Aquacityju: "Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?"

Varaždinske vijesti | 10.3.2023. u 08:56h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan osvrnuo se na natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora i teniskih terena u sklopu "Sportsko-rekreacijskog centra Aquacity" koji je Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin objavila 7. ožujka te ističe kako je projekt Aquacityja "još jedna u nizu propuštenih prilika Grada Varaždina".

Naime, Gradski bazeni Varaždin objavili su da je u tijeku natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora Restorana Aquacity i teniskih terena u sklopu "Sportsko-rekreacijskog centra Aquacity" provođenjem javnog usmenog nadmetanja. Natječaj traje do 28. ožujka, a prostor će se dati u zakup na rok do 15. ožujka 2026. godine.

>> U zakup ide poslovni prostor Restorana Aquacity i teniskih terena

- Prije nekoliko dana naveo sam kako je na natječaj Ministarstva turizma, u okviru NPOO, Grad Varaždin prijavio projekt izgradnje teniske dvorane, no sumnjam da teniska dvorana uopće odgovara uvjetima natječaja. S obzirom na to da se radi o unapređenju turističke infrastrukture i o poboljšanju turističke ponude, nisam siguran u to da će se projekt dvorane u vrijednosti oko 3 milijuna eura uspjeti uklopiti u taj natječaj koji je zatvoren početkom mjeseca, a vrijednosti je veće od 120 milijuna eura. Postavljam pitanje zašto Grad Varaždin nije na natječaj Ministarstva turizma prijavio projekt Aquacity koji definitivno ispunjava sve uvjete i sadržajno potpada pod razvoj turističke infrastrukture i destinacije? – kazao je Damir Habijan.

Naveo je kako je svima poznato na koji način je završila priča s Gastrocomom, a sada se očekuje da netko uloži značajna sredstva za trogodišnji zakup:

- Je li ova gradska vlast išta naučila iz prošlosti?? Koji će to investitor uzeti cijeli prostor u zakup na 3 godine? Tko će uložiti vlastita značajna sredstva na tako kratki rok? Zašto se gradska vlast nije javila na natječaj ministarstva i zašto nisu iskoristili mogućnost za povlačenje sredstava niti za ovaj projekt? – pita predsjednik varaždinskog HDZ-a.