Habijan: HDZ će u Gradskom vijeću biti konstruktivna oporba

Varaždinske vijesti | 16.4.2023. u 21:24h | Objavljeno u Aktualno

Svoj komentar službenih rezultata prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Varaždina večeras je dao i Damir Habijan, nositelj liste HDZ-HSU, koja je osvojila tri mandata.

- SDP je osvojio apsolutnu većinu i čestitam im na ostvarenom rezultatu - rekao je Habijan.

I on se osvrnuo na malu izlaznost na izbore.

- Očito je ta izlaznost poruka svima, poruka o nekonstruktivnom vijeću koje je bilo do sada. Činjenica je da u tom vijeću nismo mogli donijeti ni jednu odluku koja bi bila u korist građana. Očekujem od novog Gradskog vijeća da bude mnogo konstruktivnije. S apsolutnom većinom od 12 mandata, u ove dvije godine do redovnih izbora u svibnju 2025. SDP više nema načina da se opravdava da nešto ne može ili ne uspijeva jer ga netko opstruira. Prema tome, SDP ima svog gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i većinu u Gradskom vijeću te očekujem da se do svibnja 2025. primi posla i napravi ono što su obećavali, a puno toga su obećavali u ovoj predizbornoj kampanji - napomenuo je Habijan.

Komentirao je i rezultat HDZ-a.

- Što se tiče rezultata HDZ-a, ostali smo na poziciji na kojoj smo bili, a ako usporedimo ostale opcije, sve bilježe veliki, veliki pad. Ako pogledamo sadašnju konstelaciju snaga u Gradskom vijeću, SDP i HDZ su jedine političke stranke koje imaju rezultat koji možemo nazvati dobrim. HDZ će u Gradskom vijeću biti oporba, naravno - konstruktivna oporba - poručio je Habijan.

ž
Video sadržaj