Habijan: Bili ste suzdržani s Pataftom, ali onda ste promijenili svoj stav

vv | 3.2.2022. u 07:44h | Objavljeno u Aktualno

Damir Habjan, varaždinski gradski vijećnik i predsjednik varaždinskog HDZ-a, odgovorio je gradskom vijećniku Hrvoju Petriću na pitanje zašto HDZ nije podržao Prijedlog odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja zone „VIS Konfekcija“.

-Vrlo jednostavno, gospodine Petrić. Zato što je Odluka kontaminirana vašim sukobom interesa. Rekli ste da vama ta Odluka nije bitna, odnosno "ni iz džepa ni u džep". Da to nije točno, odnosno da vam je itekako bitna, pokazuje i vaš način glasanja. Pod točkom 9 na kojoj smo raspravljali o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u 2020. godini u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupka za izradu i donošenje prostornih planova odnosno njihovih izmjena i dopuna, a nakon mog izlaganja i obrazloženja zašto smatram da ste u sukobu interesa te nakon što je kolega Patafta (koji također posjeduje dionice društva Vis konfekcija d.d.) najavio da će prilikom glasanja biti suzdržan, vi ste također bili suzdržani. Međutim, pod točkom 10 (koja je vezana na točku 9), kad ste vidjeli da odluka neće proći, glasali ste za, promijenili stav i na taj način osigurali da odluka prođe na Gradskom vijeću. 

Gospodine Petrić, vi ste direktor društva TEX-CO d.o.o. koje je zajedno s vašom majkom većinski dioničar društva Vis konfekcija d.d. koja je inicirala izmjenu UPU-a. Prema tome, potpuno je jasno da ste u sukobu interesa i da ste se morali, ako ništa drugo, onda izuzeti od glasanja. Pogotovo imajući u vidu vašu politiku i politiku platforme Budimo grad, a koja se samo verbalno temelji na transparentnosti, otvorenosti i moralnosti. Maske su pale. Od transparentnosti nije ostalo ni T. 

Građani vide, i postaju svjesni da je vaš politički angažman započeo na prividnoj borbi protiv povećanja cijena odvoza smeća, a zapravo je pravi cilj osobna ambicija. Vidljivo je to na primjeru HNK Varaždin – vaših pojedinih članova, a sada i na izmjeni UPU-a. Prema tome, prije dociranja i moraliziranja svima ostalima, krenite od sebe i svoje grupe ljudi, poručio je Petriću Habijan.