Grupa Vindija povećala primanja svim svojim zaposlenicima u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 5.10.2022. u 10:09h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je od rujna prošle godine varaždinska Grupa Vindija dva puta povećavala primanja svojih zaposlenika, s prvim danom listopada bit će još jednom povećane plaće svih zaposlenika kompanija u sastavu Grupe, koje posluju u Hrvatskoj, izvijestili su iz tvrtke.

Riječ je o novom ulaganju od gotovo 19 milijuna kuna, što zajedno s dosadašnjim povećanjima predstavlja nešto više od 75 milijuna kuna više za plaće na godišnjoj razini.

- Uz potpisivanje sindikalnog kolektivnog ugovora sa zaposlenicima tvrtke Vindija početkom ljeta i dogovor s Vladom Republike Hrvatske o ograničavanju cijena mlijeka i piletine, ovo jesensko povećanje plaća dodatan je korak vodeće prehrambene kompanije u jačanju tržišne pozicije, ali i zadovoljstva zaposlenika te brizi o potrošačima - stoji u priopćenju Grupe Vindija.

Prema odluci Uprave Grupe Vindija, svi zaposlenici će dobiti veću plaću u bruto osnovici za listopad, s redovitom isplatom u studenom.

- Tržišni udio i dobri poslovni rezultati jasan su odraz rada i nastojanja svake zaposlenice i zaposlenika u kompanijama u sastavu Grupe Vindija. Njihovu ulogu i doprinos neizmjerno cijenimo, a povećanje plaće tek je jedan od načina na koji želimo unaprijediti njihovo zadovoljstvo. Svjesni smo kako nastalo stanje na tržištu, inflacija i energetska kriza utječu na standard građana i povećanje plaća bio je jedini logičan korak. Želimo jačati lidersku poziciju na tržištu i kao poželjan poslodavac nastaviti privlačiti nove, mlade i sposobne ljude koji će zahvaljujući svojem radu i sposobnostima unaprijediti kvalitetu života i svojih obitelji radeći u nekoj od kompanija Grupe, koja je više od 60 godina predvodnik domaće prehrambene industrije - rekao je Nenad Klepač, predsjednik Uprave Vindije.

- Kontinuirana briga o zaposlenicima u obliku povećanja plaća koja prate previranja na tržištu, aktualna poskupljenja sirovina i energenata te rast cijena hrane, dokaz su Vindijine neupitne posvećenosti dobrobiti svih članova Grupe. Pored redovitih povećanja plaće, Grupa svim zaposlenicima bez obzira na staž ili poziciju u kompaniji redovito isplaćuje regrese, božićnice, uskrsnice te financira školski pribor, dijeli jubilarne nagrade te osigurava putovanja za zaposlenike, financijske bonuse i pakete proizvoda - dodali su iz Grupe Vindija.

Označeno u