Grbin u Varaždinu: Klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom više neće biti moguća Foto: SDP Varaždin

Grbin u Varaždinu: Klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom više neće biti moguća

Varaždinske vijesti | 4.7.2021. u 17:29h | Objavljeno u Aktualno

Nakon lokalnih izbora, na kojima je za gradonačelnika Varaždina izabran SDP-ov Neven Bosilj, u nedjelju je organizirano okupljanje članica i članova stranke u opuštenijoj atmosferi na sportskim igrama Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije.

Na susretu su bili i predstavnici županijskih organizacije sa sjevera Hrvatske te predsjednik i potpredsjednica Socijaldemokratske partije Hrvatske, saborski zastupnici Peđa Grbin i Sabina Glasovac.

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_05.jpg

Predsjednica ŽO SDP-a i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora naglasila je da novi gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković "počinju s drugačijim modelom upravljanja". Kazala je kako su oni "pokrenuli borbu s korupcijskom i klijentelističkom hobotnicom koju je teško razotkriti u nekoliko dana".

- Bosilja i Markovića su izabrali građani zbog toga jer su ponudili drugačiji, pošten  i transparentan način upravljanja. Članovi naše stranke svjesni su da smo tu da služimo građanima, a stranka ima snage i rješenja kako bi svi bili u jednakim mogućnostima za uspjeh u osobnom i poslovnom životu – poručila je saborska zastupnica ističući da će Grad Varaždin biti "mjera i obrazac za cijelu Hrvatsku jer su počele promjene".

- Promjene su uistinu teške, ali su nužne zbog drugačijeg modela upravljanja. Promjene nisu nužne samo u Varaždinu odnosno na sjeveru Hrvatske, nego i za cijelu Hrvatsku, od Splita do Zagreba te mnogih drugih mjesta čiji građani ne žele više klijentelizam i korupciju – poručila je Antolić Vupora.

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_07.jpg

Na njene riječi se nadovezao predsjednik GO SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković dodajući da oni žele "upravljati i surađivati s građanima, a ne vladati kao prošla vlast".

– Želimo promijeniti stvari. Naš slogan je bio "Promjena je tu" i promjena se dogodila. Radimo intenzivno, mijenjamo stvari koje su bile loše, popravljamo ih na bolje i rješavamo probleme prošle gradske vlasti – rekao je Marković.

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_06.jpg

Predsjednik SDP-a Hrvatske Peđa Grbin kazao je da "pozitivne promjene koje se događaju u Varaždinu jesu smjer kojeg će SDP zastupati svugdje u Hrvatskoj".

- Već samo nakon mjesec dana od izbora, trenutka kad su Bosilj i SDP u Varaždinu dobili povjerenje od građana za upravljanje gradom, dogodile su se stvari koje pokazuju smjer u kojem jedna odgovorna, kvalitetna lokalna samouprava treba ići. Vrlo konkretne stvari su napravljene, napravljena je racionalizacija, smanjen je broj ljudi i naknade u nadzornim odborima – kazao je Grbin i dodao da je riješen i jedan dugogodišnji problem, učitelja i učiteljica zaposlenih u produženom boravku.

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_08.jpg

Grbin, koji je u kampanji često bio u Varaždinu, dobro je upoznat sa situacijom te najavljuje nove projekte gdje posebno ističe transparentnost.

– Osigurat će se transparentnost proračuna koja će omogućit svim građankama i građanima da u svakom trenutku vide kako se troši njihov novac. Nakon toga klijentelističko-koruptivna hobotnica koja je vladala Varaždinom godinama više nikada neće biti moguća – rekao je Grbin u Varaždinu te najavio još jedan projekt u baroknom gradu koji će značiti iskorak za cijelu Hrvatsku.

– Svi smo u medijima mogli pratiti kako je prije nekoliko dana u EU parlamentu donijeta rezolucija koja bi trebala osigurati prava žena na razini čitava Europske unije. Da bi ta rezolucija mogla dobiti život na lokalnom nivou potrebno je nešto konkretno napraviti, a u Varaždinu će se to napraviti. Od jeseni kreće projekt borbe protiv menstrualnog siromaštva koji će omogućiti učenicama u osnovnim školama u nadležnosti Grada Varaždina da dobiju higijenske potrepštine koje si inače ne bi mogli priuštiti – najavio je Grbin dodajući kako si, nažalost, trećina žena u Hrvatskoj ne može osigurati higijenske potrepštine.

- U Varaždinu počinje borba za to pravo. Stoga sam izuzetno ponosan na Nevena, na SDP Varaždina i Varaždinske županije jer pokazuju smjer u kojem odgovorna gradska uprava treba ići – poručio je predsjednik SDP-a.

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_01.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_02.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_03.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_04.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_09.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_10.jpg

ZO_SDP_sportske_igre_varazdin_04072021_11.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci