Granica između Hrvatske i Slovenije više se neće primijetiti na ogradi mosta

| 7.6.2024. u 11:46h | Objavljeno u Aktualno

Otkada je i naša zemlja u schengenskoj zoni, granica između Hrvatske Slovenije skoro se i ne zamjećuje. O tome se prelazi iz jedne u drugu zemlju uglavnom govore tek napušteni carinski i policijski objekti. Međutim, ne i kod Ormoža.

Građani, koji svakodnevno prelaze hrvatsko-slovensku granicu na graničnom prijelazu Ormož primijetili su značajnu razliku u održavanju infrastrukture, pogotovo mosta s kojim se prvo susreću. Naime, kada se prelazi iz Slovenije u Hrvatsku, odmah postaje očigledno da su ograda i rubnik na hrvatskoj polovici u znatno lošijem stanju nego na slovenskoj.

Ograda na mostu, kojim prolazi granica između dvije dvije zemlje, vidljivo je hrđava i neuredna s hrvatske strane. Na mnogim mjestima boja je izblijedjela ili se potpuno ogulila, ostavljajući metalne dijelove izložene vremenskim uvjetima. Hrđa koja prekriva ogradu može biti neugodno iskustvo za svakoga tko prvi put dolazi u Hrvatsku ovim putem. Na drugoj, slovenskoj strani mosta, potpuno drugačiji prizor. Ograda ima razmjerno novu boju, tako da je bez vidljivih znakova hrđe ili propadanja, što ostavlja dojam svježine i brige za infrastrukturu. Boja je nova i očuvana, a cijelo područje izgleda mnogo privlačnije i uređenije u usporedbi s hrvatskim dijelom. Međutim, neće tako biti dugo. I ograda na hrvatskoj strani mosta će se primjereno urediti.

- Ove godine je u planu da se sanira ograda i s naše strane. Idemo po redovnim postupcima i u skladu s mogućnostima. Do sada nije bilo puno upita vezano uz tu temu. Imamo više mosta na našem području i kada dođe na red to će biti riješeno, a mislim da bi to moglo biti u sljedećih dva mjeseca - rekao nam je ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački.

Označeno u