Gradonačelnik Wuhana poslao pismo zahvale, zahvalio na brizi i podršci Foto: Grad Varaždin

Gradonačelnik Wuhana poslao pismo zahvale, zahvalio na brizi i podršci

Varaždinske vijesti | 10.3.2020. u 15:21h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok početkom veljače poslao pismo podrške građanima Wuhana u Kini, s kojim je potpisan ugovor o partnerstvu 2015. godine, u Varaždin je stiglo pismo zahvale.

Pismo je potom proslijeđeno gradonačelniku Zhou Xianwangu koji je odgovorio varaždinskom gradonačelniku:

"Uvaženi gradonačelniče Ivan Čehok,

nakon izbijanja virusa COVID-19 u Wuhanu, poslali ste nam pismo u kojem izražavate  zabrinutost zbog epidemije i utjehu građanima Wuhana. Duboko smo dirnuti i ojačani u uvjerenju u pobjedu u ovoj borbi protiv COVID-19. U ime Gradske narodne vlade Wuhana i milijuna građana Wuhana, želim izraziti našu iskrenu zahvalnost  Vama i prijateljima iz svih područja života u Varaždinu. Vaša ljubaznost prema građanima Wuhana uvijek će biti zapamćena.

Krećemo zajedno u pobjedu protiv COVID-19. Čvrsto vjerujemo da će pod snažnim vodstvom Središnjeg odbora Komunističke partije Kine s drugom Xi Jinping na čelu, sa složnim kineskim narodom i medicinskim radnicima boreći se hrabro i nesebično protiv epidemije, a s brigom i podrškom zajednica u zemlji i inozemstvu uključujući naše prijatelje u Varaždinu, stanovnici Wuhana sigurno postići punu pobjedu nad epidemijom!

Spreman sam raditi s Vama na produbljivanju prijateljske i uzajamno korisne suradnje između Wuhana i Varaždina. Hvala vam još jednom na brizi i podršci. Želimo vam dobro zdravlje i sreću!

Gradonačelnik
Narodne vlade Općine Wuhan
Zhou Xianwang"