Gradonačelnik uručio odluke o dodjeli tri gradska stana varaždinskim liječnicima

Napisao/la: MGA/VV -

U Općoj bolnici Varaždin gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u petak je uručio odluke o dodjeli tri stana varaždinskim liječnicima.

U nazočnosti Nenada Kudelića, ravnatelja varaždinske bolnice, Ivana Hermana, člana savjeta gradonačelnika, zamjenika župana Roberta Vugrina te predstavnika Javne ustanove Gradski stanovi odluke o dodjeli stanova primili su liječnici Opće bolnice Jasmina Mihaljević, Josip Prtorić i Dijana Ječmenica.

Nakon što su se svi složili da je dodjela stanova liječnicima dobra strategija njihovog zadržavanja u bolnici gradonačelnik Ivan Čehok je naglasio:

- Pokazalo se ta naša ideja da grad svoje stanove prepusti općoj bolnici kako bi moglo stambeno zbrinuti liječnike je više nego dobra jer je naišla na plodno tlo. Prošle godine dodijelili smo četiri stana, a ove godine imamo još tri nova. Ima čak i više interesa nego što smo imali stanova. Slijedeće godine nastavljamo s tim modelom i imat ćemo još četiri stana za varaždinske liječnike - rekao je gradonačelnik dodajući da je svima jasno da liječnika nema, a način da ih privučemo, kao što je to slučaj i u drugim europskim državama, je da im omogućimo stambeno zbrinjavanje.

Grad je izdvojio sredstva za uređenje stanova u Hrašćici, a u proračunu za slijedeću godinu također su planirana sredstva za to. Grad i na druge načine pomaže liječnicima i zdravstvu iako nema formalne nadležnosti nad zdravstvom.

- Dat ćemo sredstva za opremanje bolnice i za usavršavanje liječnika, a pripremamo i otvaranje vrtića u sklopu bolnice. Time pokazujemo našu svijest da je u ovom trenutku potrebno ojačati našu bolnicu kako bi naši građani imali što je moguće bolju zdravstvenu sigurnost. – zaključio je gradonačelnik.

Liječnici će podmirivati trećinu najma, dok će po jednu trećinu plaćati Varaždinskažupa nija i Grad Varaždin. Stanovi se u Hrašćici. Ravnatelj Kudelić naglasio je da Opća bolnica Varaždin u suradnji s Gradom i sa svojim osnivačem Varaždinskom županijom i dalje nastavlja sa strategijom zadržavanja postojećeg i privlačenja novog medicinskog kadra.

– U sklopu te strategije je i dodjela stanova liječnicima na korištenje. Prije godinu dana Grad je osigurao četiri stana koja su dodijeljena liječnicima, a sad nastavljamo s tom pričom pa je Grad i ove godine uredio i pripremio tri dodatna stana. Posebno me veseli da je prepoznata važnost ove problematike u našoj široj zajednici koja se na ovaj način uključila u aktualnu problematiku deficita medicinskog kadra. Veseli me i da je to prepoznato od zdravstvenih djelatnika. Upravo zahvaljujući konkretno ovom stanovima u našu je bolnicu došlo i zaposlilo se nekoliko novih liječnika – istaknuo je Kudelić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.