Gradonačelnik nije imao podršku Budimo grad, sporno Upravno vijeće DV Varaždin

VV | 10.9.2021. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako se pred kraj 3. sjednice Gradskog vijeća činilo da će se brzo završiti glasanje po točkama dnevnog reda, zapelo je na glasanju o razrješenjima i imenovanjima članova različitih odbora. Dubravka Novak iz Platforme Budimo grad se zagovarala za povlačenje tih odluka s dnevnog reda, a kao razlog je navela nedovoljno transparentnost i nedostatak životopisa novih imenovanja u odborima. 

- Tražili smo transparentnost i kompetencije te životopise da budu priloženi, a budući da to nismo dobili, a platforma iz koje dolazim se zalaže za stučnost, mislim da bismo trebali biti bolje informirani o ljudima koji su predloženi da bismo onda na temelju toga mogli donijeti odluku - objasnila je Novak. 

Gradonačelnik Neven Bosilj je tada naglasio da je Odbor za imenovanje imao sve životopise priložene tijekom sjednice i da ne bi smjelo biti problema kod imenovanja, ali vijećnik platforme Budimo grad, Hrvoje Petrić smatra da su ti materijali trebali biti dostupni i za sjednicu Gradskog vijeća.

- Rekli smo na prošloj sjednici da ćemo podržati jer je hitno i treba već donositi odluke poput odluke o statusu učitelja u produženom boravku, a na jesen ćemo imati sve kako spada i životopise i da ćemo sve kandidate detaljno raspravit, a nismo to napravili. Mi ovo ne možemo podržati - objasnio je Petrić.

Nakon toga je klub vijećnika SDP-a sazvao kraću stanku, a nakon nje se iz ove točke dnevnog reda maknula točka o razrješenju i imenovanju novih članova Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Varaždin maknula. Na kraju su jednoglasno prihvaćeni Prijedlog rješenja o  imenovanju Odbora za dodjelu javnih priznanja, Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Prijedlog rješenja o razrješenju i imenovanju dva člana Upravnog vijeća Ustanove Regionalna energetska agencija Sjever, Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Varaždina, Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru člana Odbora za odgoj, prosvjetu, zdravstvo i socijalnu skrb Gradskog vijeća Grada Varaždina, Prijedlog rješenja o izboru članova Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina i Prijedlog rješenja o imenovanju Gradskog povjerenstva Grada Varaždina za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Maknuta točka imenovanja i razrješenja Upravnog vijeća Dječjeg vrtića "Varaždin"

Prijedlog razrješenja članova

  • Biserka Keliš
  • Lana Žiher
  • Robert Briški
  • Anja Hrain

Prijedlog imenovanja članova:

  • Darinka Vrbanec
  • Danka Marić Paravinja
  • Vlasta Cindrić
  • Sonja Kolarek