Vugrin: Čehok svake godine iznova najavljuje iste projekte – šetalište uz Plitvicu već moglo biti završeno

VV | 6.3.2021. u 05:25h | Objavljeno u Aktualno

Narodna stranka reformisti krenula je ovog tjedna u kampanju

Ni kada ima zatvorenu financijsku konstrukciju, ni kada mu projektiraju gradski vijećnici s njegove liste, ni kada mu vlastita gradska upravna tijela izdaju potrebne dozvole, Čehok nije u stanju pridržavati se termina koje si je sam odredio.

Ovaj tjedan, umjesto da otvara šetnicu uz rijeku Plitvicu, on slavodobitno po ne znamo koji puta najavljuje da se upravo kreće se realizacijom projekta.

Još u veljači 2018. godine Grad je imao spreman projektni zadatak za izradu Idejnog rješenja uređenja korita i obala Plitvice za izgradnju biciklističko-pješačke staze od Gojanca do Zagrebačke ulice u Varaždinu. Tim projektom rješava se ujedno i ugroza od poplava za naselja Jalkovec, Poljana, Črnec, Biškupec i Brezje.

Stoga gradonačelnik Čehok već na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća u ožujku 2018. godine najavljuje da taj projekt kreće već iste godine za sva naselja.

Za izrađivača idejnog rješenja izabran je sadašnji gradski vijećnik s Čehokove liste Božo Soldo i iako je za izradu projekta trebalo biti dovoljno 3 mjeseca, potpisuje se dodatak ugovoru pa se rok za projektiranje komotno produžuje do sredine 2019. godine.

U rujnu 2019. godine, s odgodom od nepunih godinu dana, potpisuje se ugovor s Hrvatskim vodama koji projekt financiraju s 90% pri čemu se najavljuje završetak kompletnog projekta do 2021. godine.

U ožujku 2020. godine Grad Varaždin na svojim stranicama opet najavljuje izgradnju šetnice uz Plitvicu s projekcijom da će cijeli projekt biti završen do 2021. godine.

U ožujku 2021. godine gradonačelnik Čehok, umjesto da se zajedno s građanima prigradskih naselja prošeće novoizgrađenim šetalištem, slavodobitno izjavljuje da je izdana građevinska dozvola i da se eto kreće se realizacijom projekta, što u prijevodu samo znači da se još nije ni krenulo u odabir izvođača radova.

Očito je da će ovaj projekt trenutnom gradonačelniku samo iznova poslužiti kao jedan od mnogih već više puta viđenih projekata koje će ponovno najavljivati u svojoj mogućoj kandidaturi za novi mandat, kao uostalom i pothodnik u Miškininovoj ulici, križanje kod Kučanske rampe, rješavanje problema bala…