Gradonačelnik Bosilj primio redatelja Paola Magellia

VV | 4.5.2023. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj primio je četvrtak 4. svibnja 2023. godine,  poznatog redatelja Paola Magellia i intendanticu Hrvatskog narodnog kazališta Senku Bulić. Povod prijemu bio je nedavni početak suradnje s varaždinskim kazalištem i prve probe za izvedbu slavne Shakespearove komedije „San Ivanjske noći“.

Premijera se očekuje na jesen, a ovo je prva režija Paola Magellia u varaždinskom kazalištu. Slavni redatelj režirao je  više od 150 predstava u dvadesetak zemalja svijeta, a za svoj rad nagrađen je najvišim, prestižnim kazališnim nagradama. 

U razgovoru s gradonačelnikom bilo je, između ostalog, riječi o neophodnom dodatnom opremanju varaždinskog kazališta tehnikom za izvedbu zahtjevnijih scenografija. Redatelj je pohvalio glumački  ansambl varaždinskog kazališta s kojim je započeo rad na predstavi o komičnim avanturama mladih ljubavnika u najkraćoj godini u noći. 

Paolo Magelli, redatelj velike međunarodne reputacije, nada se još jednom uspjehu, ovaj put s varaždinskim kazalištem i predstavom za koju glazbu pišu Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević.

Galerija slika