Gradonačelnik Bosilj čestitao Božić vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Foto: VV arhiva

Gradonačelnik Bosilj čestitao Božić vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Varaždinske vijesti | 6.1.2022. u 12:16h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Varaždincima i Varaždinkama pravoslavne vjeroispovijesti Božić, koji se slavi sutra 7. siječnja, čestitao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

"Svim sugrađankama i sugrađanima, vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, sretan Božić - Hristos se rodi, uz želju da ga provedu u istinskom miru, sreći, ljubavi i obiteljskom okruženju.

Neka ozračje Božića u nama potakne i još više učvrsti poruke mira, ljubavi i uzajamnog poštovanja te da uz potpuno uvažavanje različitosti nastavimo zajedničku izgradnju slobodnog i tolerantnog društva."

Vaš gradonačelnik Neven Bosilj

Čestitku je uputio i predsjedniku Vijeća srpske nacionalne manjine Mili Sekuliću te članovima Vijeća.

"Poštovani gospodine Sekulić, uvaženi članovi Vijeća srpske nacionalne manjine, izuzetna mi je čast, kao gradonačelniku Grada Varaždina i u svoje osobno ime, u ime svojeg zamjenika Miroslava Markovića te djelatnika i suradnika iz varaždinske gradske uprave, Vama i svim našim dragim sugrađanima, vjernicima koji slave Božić po julijanskom kalendaru, uputiti radosne, najiskrenije čestitke povodom blagdana Kristovog rođenja.

Neka nam ozračje Božića bude stalno nadahnuće za daljnju izgradnju slobodnog i tolerantnog društva uz potpuno uvažavanje različitosti koje nas čine bogatijim. Želja mi je da upravo blagdani u nama potaknu i još više učvrste poruke mira, ljubavi i uzajamnog poštovanja koje smo i do sada iskazivali u našem gradu Varaždinu. Uvjeren sam kako ćemo i dalje, uz Vašu pomoć, nastaviti zajednički rad na boljitku svih naših građana.

Želim Vam radostan i blagoslovljen Božić te puno sreće i zdravlja u novoj 2022. godini.

Mir Božji, Hristos se rodi!"

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj