Gradilišta za mlade obitelji u pola cijene u Gornjem Kućanu

vv | 20.8.2024. u 13:04h | Objavljeno u Aktualno

U cilju pružanja pomoći mladim obiteljima, Grad Varaždin provodi čitav niz pronatalitetnih, konkretnih mjera i projekata. Dio tih mjera odnosi se na poboljšanje stambenih uvjeta mladih osoba i obitelji. Rezultati konkretnih projekata  su već vidljivi. Nedavno su potpisani ugovori za izgradnju ulice i prve zgrade u novom POS kvartu u Varaždinu u nastavku Ulice Ivana Nepomuka Petrovića.

Kako je interes za kupnju tih stanova bio izuzetno velik, u Gradu Varaždinu odlučili su ponuditi mladim obiteljima kupnju građevinskog zemljišta po povoljnim cijenama. Nakon provedenog javnog natječaja, povjerenstvo je pregledalo i ocijenilo prestigle prijave s dokumentacijom. Na temelju toga utvrđena je lista prvenstva te je ista objavljena u utorak, 20. kolovoza 2024. na službenim web stranicama Grada Varaždina.

https://varazdin.hr/arhiva-natjecaja/javni-natjecaj-prodaju-pod-povoljnijim-uvjetima-gradevinskog-zemljista-varazdinskoj-ulici-gornjem-ku-11323/

Kako je vidljivo, po isteku rokova za podnošenje prigovora, pet varaždinskih mladih obitelji imat će priliku kupiti gradilište u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kućanu po cijeni umanjenoj za 45 do  55 posto,  te bi cijena jednog gradilišta bila samo 8-9 tisuća eura. kupoprodajna cijena s uračunatim popustom umanjenja definirati će se ovisno o odabranom zemljištu nakon neposrednog izbora istog ovisno o redoslijedu na Konačnoj listi.

Kako su najavili gradonačelnik Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki koji stoje iza ideje i projekta, ukoliko se model pokaže dobrim te će se i dalje iskazivati potražnja, u Gradu Varaždinu će pronaći i druge, dodatne građevinske lokacije na kojima će moći ponuditi povoljnu kupnju gradilišta mladim obiteljima.