Grad Varaždin subvencionira postavu ljetnih terasa i porez na potrošnju Foto: VV arhiva / ilustracija

Grad Varaždin subvencionira postavu ljetnih terasa i porez na potrošnju

Varaždinske vijesti | 25.8.2020. u 13:36h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je, s ciljem da se umanje negativne posljedice uzrokovane pandemijom te kako bi se olakšalo poslovanje pravnim osobama, donio i objavio Program potpora pravnim osobama na području Grada Varaždina zbog zaraze virusom COVID-19 za 2020. godinu.

U Programu potpora, kao mjere pomoći predviđene su subvencije za postavu ljetnih terasa na javnim površinama Grada Varaždina i subvencije za porez na potrošnju, a dodjeljuju se u svrhu smanjenja financijskih posljedica uzrokovanih COVID-19 pandemijom (dva mjeseca "lockdowna"), poticaja za zadržavanje radnih mjesta na razini prije 19. ožujka 2020. godine te osiguravanja uvjeta da se poslovne aktivnosti normaliziraju u najkraćem roku.

Javni poziv za dodjelu subvencije za postavu ljetnih terasa na javnim površinama Grada Varaždina kao i Javni poziv za dodjelu subvencija za porez na potrošnju objavljeni su na web stranici Grada Varaždina: https://varazdin.hr/javni-pozivi/.

Uz svaki javni poziv objavljen je Pravilnik i Izmjena Pravilnika u kojem se objavljuju uvjeti za dodjelu potpora gospodarskim subjektima.

Provođenje postupka dodjele potpora provodit će Povjerenstvo koje imenuje gradonačelnik Grada Varaždina. Rok za dostavu prijave za subvenciju za postavu terase je 1. listopada 2020. godine do 24:00 sata, a rok za dostavu prijave za subvenciju poreza na potrošnju je 15. siječnja 2021. godine do 24:00 sata.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci