Treba li u vašem kvartu urediti igralište ili pješačku stazu? Evo što trebate učiniti!

| 4.10.2022. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Građani Varaždina svojim idejama i prijedlozima mogu sudjelovati u pripremi proračuna za 2023. godinu, izvijestili su iz Grada Varaždina.

Na službenim web-stranicama objavljeni su detalji tog poziva te obrazac  pomoću kojeg građani mogu poslati svoje prijedloge do 23. listopada ove godine.  Prijedlozi se gradskoj upravi mogu dostaviti putem online obrasca koji se nalazi na poveznici: https://varazdin.hr/participativni-proracun-2023-godinu/

Također, prijedlozi se mogu dostaviti putem e-maila na adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Iz Grada Varaždina poručuju kako će se prijedlozi primati i poštom na adresu Grad Varaždin, Trg kralja Tomislava 1, 42000 Varaždin, a moguće je ispunjeni obrazac dostaviti u Gradsku vijećnicu gdje se već nalaze otisnuti obrasci.

- Kao i prošle godine, kada je odaziv građana na poziv za sudjelovanje u izradi proračuna bio zadovoljavajući jer je zaprimljeno 114 prijedloga, od građana se ove godine očekuje da dostave prijedloge za uređenje i sanaciju javnih zelenih površina, dječjih igrališta, pješačkih staza i pješačkih zona (nogostupa, stepeništa, prolaza), nerazvrstanih cesta, javno prometnih površina (kolnika i parkirališta) na nerazvrstanim cestama, trgova, divljih odlagališta... Građani mogu predlagati postavljanje i izgradnju zaštitnih ograda i branika, sprava i javnih sadržaja za rekreaciju odraslih, komunalne opreme (klupa, koševa...), vertikalne signalizacije (prometnih znakova, putokaznih ploča, naziva ulica...) na nerazvrstanim cestama, svjetlosne signalizacije (semafora, treptača...) na nerazvrstanim cestama, horizontalne signalizacije (iscrtavanje oznaka na kolniku, pješački prijelazi, parkirna mjesta, zaustavne linije, razdjelne linije, strelice, "STOP" natpisi...) na nerazvrstanim cestama, objekata i uređaja javne rasvjete za rasvjetljavanje javnih površina, ogradnih zidića, autobusnih čekaonica - pojašnjavaju u Gradu Varaždinu.

S obzirom na prošlogodišnje iskustvo, varaždinska gradska uprava očekuje veći interes građana i povećanje broja prijedloga prije svega komunalnim zahvatima ali i drugim unapređenjima u povećanju standarda življenja svih građana o čemu će se izvijestiti po završetku roka za primanje prijedloga.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci