Grad Varaždin povećao sredstva za sufinanciranje servisa i kupnju bicikla Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Varaždin povećao sredstva za sufinanciranje servisa i kupnju bicikla

VV | 4.3.2024. u 14:43h | Objavljeno u Aktualno

Grad Varaždin je objavio Javni poziv građanima za ostvarivanje prava na poticaje za servis i kupnju bicikala u ovoj godini.

- Značajno uvećanim iznosima poticaja za servisiranje starog bicikla ili za kupnju novog bicikla u ukupnom iznosu od 50.000 eura, dok je lani bilo 37.500 eura, sukladno javnom pozivu Grad će sufinancirati servisiranje starog bicikla s 50% troškova servisa, odnosno maksimalno do 40 eura po korisniku, za što je osigurano ukupno 20.000 eura u proračuna Grada Varaždina za ovu godinu, što je ukupno za 500 bicikala. Mjera sufinanciranja servisiranja starih bicikala provodi se od danas, 4. ožujka do 3. lipnja 2024. ove godine. Također, Grad će sufinancirati kupnju novog bicikla sa 60 eura po korisniku, za što je osigurano 30.000 eura u gradskom proračunu. Ova mjera će se također provoditi do 3. lipnja ove godine - izvijetili su iz Grada Varaždina.

Kupnja, odnosno servis bicikla mogu se obaviti u Frigu u Ulici braće Radića i Gospodarskoj ulici u Varaždinu, Bike box-u u Cesarčevoj ulici, Uluge popravka bicikala vlasnika Željka Gundića u Ulici braće Radića, Rog-Jomi u Zagrebačkoj i Kukuljevićevoj ulici, Decathlonu, Panex Dinamicu u Optujskoj ulici te Marko-projektu u Kozarčevoj ulici u Varaždinu.

- Na Javni poziv mogu se javiti građani koji imaju prebivalište na području Grada Varaždina. Za ostvarivanje prava na subvenciju građani su obvezni predočiti važeću osobu iskaznicu serviseru ili prodavaču bicikala. Građani mogu ostvariti pravo na jedan poticaj za servisiranje ili kupnju bicikla tijekom ove godine - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Javni poziv kao i popis prodavaonica objavljen je na službenoj internetskoj stranici Grada Varaždina, a sve informacije mogu se dobiti na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

- Jedinstvenom mjerom, sufinanciranjem servisa i kupnje bicikala građanima, Grad Varaždin još više potvrđuje vodeću poziciju grada koji najsnažnije potiče građane na korištenje bicikla - izvijestili su.