Grad Varaždin pomaže zakupcima na tržnici, isto se traži od Varaždinske županije Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Grad Varaždin pomaže zakupcima na tržnici, isto se traži od Varaždinske županije

VV | 16.1.2021. u 20:42h | Objavljeno u Aktualno

Zakupci poslovnih prostora na varaždinskoj tržnici zatražit će od Varaždinske županije da se poput Grada uključi u sufinanciranje zakupnina, zaključeno je na radnom sastanku koji je jučer održan u Gradskoj vijećnici.

- Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, Mario Lešina, predsjednik Povjerenstva za praćenje stanja u gospodarstvu i Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice razgovarali su s predstavnicama zakupaca Biljanom Rak i Mirjanom Ciglar. Utvrđeno je da su Grad Varaždin i tržnica učinili sve što je u njihovoj moći da se maksimalno pomogne i izađe u susret zakupcima. Grad je već izdvojio 100.000 kuna, a tržnica je smanjila zakupnine 30 posto za tri mjeseca. U 2019. godini tržnica je subvencionirala zakup zakupcima na gradskoj tržnici u iznosu većem od 200.000 kuna - izvijestili su iz Grada Varaždina.

Na sastanku je utvrđeno također da Varaždinska županija do sada nikada nije pomagala ni tržnicu, ni zakupce. Zakupci će zato sakupiti potpise i organizirano se preko tržnice obratiti Varaždinskoj županiji da se uključi u rješavanje tog problema.