GRAD VARAŽDIN Počelo javno savjetovanje vezano za program javnih potreba u sportu

VV | 21.2.2023. u 08:30h | Objavljeno u Aktualno

U razdoblju od 20. veljače do 21. ožujka 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o izvršavanju javnih potreba u sportu Grada Varaždina.

Zakon o sportu obvezuje jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave da općim aktom detaljnije propisuju kriterije financiranja javnih potreba u sportu, mjerila za osiguranje sredstava, metodologiju i rokove za izradu i dostavu prijedloga programa javnih potreba, način izvršavanja programa javnih potreba, način i rokove izvještavanja o provedbi programa javnih potreba te metodologiju izrade financijskih planova korisnika javnih potreba u sportu.

Cilj provođenja savjetovanja sa zainteresiranom javnošću jest upoznavanje javnosti i svih zainteresiranih subjekata s ovom Odlukom te prikupljanje mišljenja, primjedbi i prijedloga, kao i eventualno prihvaćanje zakonitih i stručno utemeljenih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

Materijali  i obrasci relevantni za savjetovanje kao i sami nacrtni dokumenata, nalaze se na web stranici Grada Varaždina https://varazdin.hr/savjetovanja-s-javnoscu-2023-godini/ pod rednim brojem 14.

Svoje doprinose javnom savjetovanju moguće je dostaviti isključivo putem priloženog obrasca,  zaključno do 21. ožujka 2023. godine na adresu Grad Varaždin, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Petra Preradovića 10, Varaždin,  s naznakom: „Primjedbe, prijedlozi i mišljenja na Nacrt Odluke o izvršavanju javnih potreba u sportu Grada Varaždina“ ili na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Označeno u