Grad Varaždin: Neće biti gladne djece u varaždinskim osnovnim školama

VV | 15.2.2021. u 13:02h | Objavljeno u Aktualno

Kako bi djeci koja žive u siromaštvu ili u riziku od siromaštva u varaždinskim osnovnim školama bila osigurana prehrana u školi, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok u ponedjeljak je u Gradskoj vijećnici potpisao sporazum s ravnateljima varaždinskih osnovnih škola. Dokument su također potpisali ravnatelji Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i ravnateljica Katoličke osnovne škole Svete Uršule.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok je tom prigodom naglasio: To je jedan hvalevrijedan projekt i ja zahvaljujem ravnateljima, nastavnicima i ostalom osoblju koje provodi taj projekt u školama. Bilo bi bolje da ga nema. Ali i u najbogatijim europskim državama ima uvijek dio djece koja ne mogu sami kupiti školsku prehranu. Ovo je dobro jer možemo svoj djeci omogućiti da imaju prehranu u školi. To nisu samo djeca koja su siromašna, to su djeca koja su u riziku od siromaštva. rekao je gradonačelnik i zaključio: – Ovime činimo ono što je bitna funkcija grada, a to je da svoj djeci dajemo djeci jednake šanse i da se osjećaju ugodno i ravnopravno te jednakima sa kolegama u školi.

Pročelnica Draženka Dević je navela ga je novim projektom Grada Varaždina „Školska prehrana za sve – SPAS IV“ u školskoj godini 2020.-2021. obuhvaćeno je 752 učenika, a ukupna vrijednost projekta iznosi 878.565,96  kuna. Projekt je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020. temeljem javnog poziva Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na kraju sastanku, gradonačelnik je ravnateljima škola povodom jučerašnjeg Međunarodnog dana darivanja knjiga podijelio pakete knjiga i slikovnica kojima se kod učenika želi potaknuti ljubav prama knjizi, odnosno prema čitanju.

SPAS4_1.JPG

SPAS4_2.JPG