Grad Varaždin formirao Povjerenstvo za pomoć i praćenje stanja u gospodarstvu

| 27.3.2020. u 15:31h | Objavljeno u Aktualno

Na temelju Statuta Grada Varaždina gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok donio je odluku o osnivanju Povjerenstva za praćenje stanja u gospodarstvu.

U povjerenstvo su imenovani: Mario Lešina, kao predsjednik povjerenstva, Anđelko Stričak, zastupnik u Hrvatskom saboru, Željko Bunić, direktor Varkoma, Mario Milak, predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Boris Kos, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Grada Varaždina, Dragutin Gložinić, predsjednik HGK županijske komore Varaždin, Damir Habijan, predsjednik Gradskog vijeća te gradski vijećnici Robert Gotić, Bruno Ister i Davor Patafta.

- Odluka gradonačelnika o formiranju i imenovanju članova Povjerenstva stupa na snagu odmah. Uz članove koji su imenovani ovom inicijalnom odlukom, povjerenstvo će po potrebi biti nadopunjavano uglednim gospodarstvenicima i osobama koje će svojim znanjem i iskustvom pomoći u rješavanju krize.

Sastanak povjerenstva bit će zakazan idući tjedan. Uz analizu stanja, raspravljat će se o utjecaju krize uzrokovane pandemijom koronavirusa na varaždinsko gospodarstvo te mjerama ublažavanja posljedica, odnosno pomoći gospodarstvenicima i poduzetnicima - stoji u objavi Grada Varaždina.