"Neodgovornost, nepotizam i nepristojnost nekih političara ima značajan utjecaj na stanje nacije"

-Postojeća situacija u Hrvatskoj zabrinjavajuća je, neprimjerena i nedopustiva po pitanju odgovornosti i djelovanja pojedinih političara, posebice unutar državnih institucija, a neodgovornost, nepotizam i nepristojnost nekih političara ima značajan utjecaj na stanje nacije u cjelini, a time na gospodarstvo i život građana Međimurja i Hrvatske, ustvrdio je Ivan Senčar, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije, tijekom sjednice na kojoj se raspravljalo o političkoj, fiskalnoj i moralnoj odgovornosti političara i dužnosnika, kao i kulturi njihovog djelovanja i ophođenja.

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali socijalni partneri, donijeta je odluka  da će mjerodavnima na državnom i lokalnom nivou, posebice političkim strankama i onima koji mogu sankcionirati i uspostaviti red biti upućen apel. Članovi GSV-a će nakon određenog vremena analizirati situaciju i u slučaju potrebe poduzeti i druge korake kako bi  riješili problem.

95._sjednica_GSV.jpg

Župan Međimurske županije Matija Posavec istaknuo je kako je Međimurje u svom funkcioniranju, kako javnom tako i političkom, primjer standarda političke kulture i komuniciranja

-Svojim primjerom možemo pokazati da se uvijek treba  boriti snagom argumenata i nametnuti one teme koje su od koristi za zajednicu u cjelini. Smatram da nije loše isticati sve one pozitivne vrijednosti i uspjehe naših ljudi, ali jednako tako treba ukazati na probleme s kojima se susrećemo, rekoa je župan.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak nadovezao se na župana i rekao kako je sama Skupština i Županija primjer odgovornog i kvalitetnog djelovanja i komuniciranja.

Izvješće o kretanjima na tržištu rada na području Međimurske županije dala je Marina Kodba ispred Zavoda za zapošljavanje Čakovec, naglasivši kako je za 2018. godinu na prosječnoj godišnjoj razini evidentirano 2446 nezaposlenih osoba, što je 31% manje nego u 2017. godini.

Iskazano je preko 6000 potreba za radnicima od strane poslodavaca te je zabilježen pad broja korisnika novčane naknade HZZ-a u odnosu na 2017. godinu za 25%. Zamjenik župana, ujedno i potpredsjednik GSV-a, Josip Grivec, rekao je kako se na tržištu rada u Međimurskoj županiji osjeća nedostatak radnika te se treba nadati smanjenju broja nezaposlenih kako se približavamo ožujku te da su ekonomski pokazatelji povoljni za Međimurje.

Izglasane su teme o kojima će se raspravljati i staviti naglasak u 2019. godini, poput sive ekonomije, obrazovanja i održivog razvoja te utjecaja državne politike na regionalnu i lokalnu samoupravu, gospodarstvo i životni standard građana.

Sjednici su prisustvovali predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec Mladen Križaić i tajnik Obrtničke komore Međimurja Robert Varga.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.