GORUĆI PROBLEM: "Vozila nam zbog starosti svakog trenutka mogu otkazati"

| 24.7.2017. u 12:58h | Objavljeno u Aktualno

Požari u Dalmaciji ponovno su ukazali na jedan od glavnih problema vatrogastva - starost opreme i vozila kojima vatrogasne postrojbe raspolažu. Ništa bolja situacija nije ni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Varaždina.

- Bez nužnih zamjena vozila nećemo moći raditi. Najstarije nam je kemijsko vozilo koje je ‘72. godište. Auto-ljestva, koja je naročito bitna za visoke objekte, je ‘79. godište. Tehničko vozilo za prometne nezgode i druge vrste spašavanja je staro 30 godina, šumsko vozilo 28 godina, koliko i teretno vozilo.

Najmlađe među vozilima koje bismo trebali zamijeniti je navalno vozilo koje je staro 17 godina - upozorava zapovjednik JVP Varaždin Ivica Labaš i dodaje da bi trebalo zamijeniti osam od ukupno 19 vozila iz voznog parka postrojbe.

- Na ta vozila ne možemo sa sigurnošću računati, jer ona u svakom trenutku mogu otkazati - upozorio je Labaš i napomenuo da su plan nabave vozila i opreme već ranije dostavili Gradskom vijeću.

- Riječ je o oko 15 mil. kuna ulaganja u vozni park. Sve dokumente smo dostavili Gradu i očekujemo da će sadašnja vlast to prihvatiti i realizirati - rekao je Labaš.

Osim starosti opreme Labaš je ukazao i na još jedan problem s kojim se varaždinski vatrogasci svakodnevno susreću.

                        Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

 



Označeno u