GONG ocijenio istup Alena Runca putem letaka Parkova neprimjerenim

VV | 24.3.2021. u 11:36h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su protekloga tjedna građani na svoje kućne adrese od gradske tvrtke „Parkovi d.d.“, uz redovite račune za plaćanje grobne naknade, dobili i letak na kojem se nalazi fotografija samog direktora Alena Runca, koji se javnosti predstavio kao kandidat za varaždinskog gradonačelnika još 27. veljače, platforma „Budimo grad“ osudila je takav način samopromidžbe financiran javnim novcem te se za mišljenje obratila i GONG-u.

- Bez obzira što kampanja nije službeno počela, i što g. Runac u letku ne navodi HDZ, s obzirom da je već bio javno predstavljen od strane varaždinskog HDZ-a kao kandidat za gradonačelnika, smatramo da je riječ o neprihvatljivom ponašanju i zloupotrebi javnih resursa u kampanji - odgovorili su iz GONG-a.

Dubravka Novak, kandidatkinja platforme „Budimo grad“ napominje kako Runčevu nakanu za transparentnim informiranjem građana o djelatnostima koje obavljaju „Parkovi“ ne može uvažiti kao argument za stavljanje njegove vlastite fotografije na letak plaćen novcem građana, dok s druge strane na letku izostaju konkretni financijski iznosi o provedenim aktivnostima tvrtke.

Platforma upozorava kako je politička promidžba svih kandidatkinja i kandidata započela njihovim javnim predstavljanjima na kojima su široj javnosti objavili svoje kandidature te bi stoga sve političke opcije trebale odgovarati za svaku zloupotrebu koju počine prilikom svoje političke promidžbe, i prije no što se službeno raspišu lokalni izbori.