Glavna skupština Instituta europskih demokrata 2023. godine održat će se u Hrvatskoj Foto: Reformisti

Glavna skupština Instituta europskih demokrata 2023. godine održat će se u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 8.11.2022. u 15:58h | Objavljeno u Aktualno

Na Glavnoj skupštini Instituta europskih demokrata u Bilbau u ime Narodne stranke – Reformisti sudjelovali su Radimir Čačić, predsjednik Reformista, i Natalija Martinčević, potpredsjednica Reformista i saborska zastupnica.

- Tijekom Glavne skupštine raspravljalo se o izazovima koje pred znanost stavljaju okolnosti prijeteće ekonomske krize uzrokovane rastućom inflacijom i ratom u Ukrajini te o posljedicama covid epidemije na društvo u cjelini. Raspravljen je plan aktivnosti koje će Institut provoditi tijekom 2023. godine te je donesena odluka da će Reformisti biti domaćin sljedeće Glavne skupštine Instituta - priopćili su Reformisti.

- Tokom posjeta Bilbau, najvećem gradu Baskije, delegati iz desetak europskih zemalja susreli su se s domaćinima skupštine Instituta gradonačelnikom Juanom Aburto te generalnim direktorom Guggenheim muzeja Juanom Vidarte, koji su ih upoznali sa specifičnostima ovog nekad prvenstveno industrijskog grada, a danas sinonima za umjetnost i modernu arhitekturu. Zahvaljujući viziji gradskih vlasti, Bilbao je primjer uspješne transformacije teške industrije u turistički privlačan i napredan grad - navodi se u priopćenju.

- Dan nakon skupštine Instituta održan je kongres organizacije mladih demokrata Young democrats for Europe na kojoj su sudjelovali Anita Velić Fabijanić, Luka Brezovec i Antonella Velić. Organizacija Young democrats for Europe na Glavnoj skupštini primljena je u punopravno članstvo Instituta europskih demokrata te će u budućem razdoblju intenzivno sudjelovati u znanstvenim i društvenim aktivnostima. Kako bi se iskazala potpora mladima u Ukrajini Young democrats for Europe usvojili su rezoluciju kojom daju podršku svojim vršnjacima zarobljenim u užasima ratnih zbivanja u Ukrajini - ističu iz stranke.

Kako su napomenuli, Institut europskih demokrata je neprofitna organizacija osmišljena kao inovativni europski politički i kulturni istraživački institut, ustrojena uz potporu europskih institucija i pridružena Europskoj demokratskoj stranci kao politički think tank.

Reformisti_EDP_08112022_2.jpg

Reformisti_EDP_08112022_1.jpg