Župan Anđelko Stričak: Gradonačelnik Bosilj putovanje u Kinu prikriva tobožnjim “darovanjem krvi”

| 25.10.2024. u 17:45h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je iz Grada Varaždina stigla informacija kako je povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi gradonačelnik Neven Bosilj, zajedno sa direktorom Varkoma Brunom Isterom po 49. put darovao krv na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, oglasio se župan Anđelko Stričak.

On pak tvrdi da gradonačelnik Bosilj putovanje u Kinu prikriva tobožnjim “darovanjem krvi”

- Ali, živo nas zanima kako je to uspio. Ujutro darivati krv, a već oko podneva biti u Kini!? To dosad nije uspjelo nikome. Isti dan ujutro biti u Hrvatskoj, a četiri sata kasnije u Kini - napisano je u priopćenju koje potpisuje župan te nastavlja:

- Zatim, gdje je nestao Miroslav Marković? Je li i on na putovanju ovih dana, gdje i o čijem trošku? Je li i njega pozvao koji partijski dužnosnik? U Varaždinu su unazad nekoliko dana svi u čudu kako sve jako dobro funkcionira. Jesu li razlog tome oni i njihovo izbivanje?I za kraj, koja ljudska bijeda moraš biti, da svoj odlazak u Kinu prikrivaš navodnim darivanjem krvi? Kako vas nije sram tako bešćutno lagati? Na što ste još sve spremni - za kraj poručuju župan Stričak. 

Inače, iz Grada su se oglasili oko ovoga slučaja te istaknuli kako se gradonačelnik Bosilj uoči puta u Kinu odazvao na akciju dobrovoljnog darivanja krvi povodom predstojećeg Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.