Garantirano najbolje iz Varaždinske županije predstavljeno na Europskom trgu u Zagrebu

VV | 20.10.2022. u 16:55h | Objavljeno u Aktualno

U organizaciji Varaždinske županije u središtu Zagreba, po treći puta održava se manifestacija „Garantirano z Varaždinske županije“ kojoj je cilj promocija cijele varaždinske regije kao turističke destinacije, ali i njezine turističke i kulturne ponude te zdravih i prepoznatljivih prehrambenih i drugih domaćih proizvoda. Najstariju hrvatsku županiju tako predstavlja 40-tak OPG-ova, obrtnika, predstavnika domaćih radinosti, tvrtki, ali i pojedinaca koji građanima grada Zagreba, ali i svim turistima predstavljaju najbolje s područja Varaždinske županije.

Njih su danas, u pratnji domaćina, župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i njegove zamjenice Silvije Zagorec, obišli saborski zastupnici Nadica Dreven Budinski, Barbara Antolić Vupora i Predrag Štromar, gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Emil Tuk, županijski pročelnik za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, županijski pročelnik za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek,  direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ i direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth.

- Sam naziv manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ potvrđuje da su izloženi proizvodni naših vrijednih proizvođača od iznimne kvalitete. No, naši obrtnici, poljoprivrednici, zanatlije, drugačije i ne znaju nego ponuditi ono najbolje. Svjedoče o tome brojna priznanja na mnogim domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima, ali i interes javnosti. Stoga me veseli da je ova manifestacija prepoznata i od građana Grada Zagreba, ali i brojnih turista koji će se imati priliku uvjeriti u kvalitetu naših proizvoda – rekao je župan Stričak zahvalivši svim izlagačima na njihovom doprinosu u promociji Varaždinske županije.

Izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Emil Tuk izrazio je zadovoljstvo što Grad Zagreb može biti domaćin Varaždinskoj, ali i drugim hrvatskim županijama.

- Dobro poznajemo Varaždinsku županiju i njihove proizvode i drago mi je da se ova manifestacija održava dugi niz godina  u Gradu Zagrebu. Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije  stoje iza svojih proizvođača i mi smo sigurni da su to domaći proizvođači s kontroliranim porijeklom. U Varaždinskoj županiji ima zaista veliki broj zaštićenih proizvoda i to nam je izuzetno drago te moramo i dalje raditi na edukaciji potrošača da im objasnimo što je Varaždinsko zelje, Varaždinsko bučino ulje, ludbreški hren, ali i svi ostali proizvodi koji se proizvode u Varaždinskoj županiji – rekao je Tuk.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako je za Grad Varaždin ovo posebna prilika da predstavi manifestaciju Advent u Varaždinu koji je pred vratima.

- Kako bi Advent u Varaždinu privukao još veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske i šire, predstavljanje na Europskom trgu u glavnom gradu, Zagrebu, od velike je važnosti te pozivam sve koji su u mogućnosti da posjete Europski trg u sklopu manifestacije „Garantirano z Varaždinske županije“ gdje će prolaznici i posjetitelji osim u bogatoj gastronomskoj ponudi iz Varaždina i Varaždinske županije moći uživati i u ugodnoj glazbi iz posebno adventski brendirane Glazbene kamperice, uz još nekoliko blagdanskih iznenađenja, od kojih je najveće ono u crvenom odijelu s bijelom bradom – naglasio je gradonačelnik Grada Varaždina.

Saborski zastupnik Predrag Štromar istaknuo je kako su ovakve promocije od izuzetne važnosti.

- Marketing naših OPG-ova, poljoprivrednika treba ojačati jer vidimo da kada dođu krizna vremena onda je hrana bitnija čak i od energenata. Ovome projektu mogu dati samo pohvale, vidimo da imamo potencijala i da imamo odlične proizvode, a imamo i puno zaštićenih proizvoda, onih najboljih koje su spremale nekad naše bake – rekao je Štromar.

Posebna atrakcija manifestacije bili su pripadnici Husarske garde Varaždinske županije koji su prošetali užim središtem grada Zagreba te su svojim atraktivnim povijesnim uniformama plijenili pažnju posjetitelja manifestacije.