FOTO: Zahuktali se radovi, autobusni kolodvor bi mogao biti gotov i prije roka Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Zahuktali se radovi, autobusni kolodvor bi mogao biti gotov i prije roka

| 14.6.2018. u 13:16h | Objavljeno u Aktualno

Početkom tjedna počela je adaptacija i dogradnja autobusnog kolodvora u središtu Varaždina. Vrijednost investicije iznosi oko četiri milijuna kuna, investitor je Presečki grupa, korisnik AP Varaždin, a po završetku projekta Varaždin bi konačno trebao dobiti adekvatan kolodvor, ujedno i prvi "zeleni" kolodvor u Hrvatskoj.

AK_-_idejno_rjesenje_-_projekt_Autobusni_kolodvor_Varazdin-3-50.jpg

Prema projektu, završetak radova predviđen je 9. rujna.

- Ja se nadam da će radovi završiti i prije roka. Ovih dana čuju se negodovanja jer smo kolodvor preselili na privremenu lokaciju u Gospodarskoj ulici, no molimo građane za strpljenje. U kolodvor se nije ulagalo 65 godina i mi to sada moramo napraviti, a na kraju ćemo dobiti prekrasan kolodvor, prvi "zeleni" kolodvor u Hrvatskoj. Sve građane i putnike molimo za strpljenje tijekom radova koji će trajati svega dva mjeseca. Nadam se da će biti sve u redu, a ukoliko imaju primjedbi, građani se mogu javiti u Upravu AP-a i sve ćemo riješiti - istaknuo je Antun Presečki, predsjednik Uprave i vlasnik firme AP Varaždin, koji je danas s varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom provjerio kako radovi napreduju.

- Intenzivno se radi i duboko sam uvjeren da će sve biti gotovo i prije roka, do početka školske godine svakako. Ljeti je manji promet, zbog školskih praznika, upravo stoga smo sada i krenuli s tim radovima - rekao nam je Presečki.

Zadovoljan početkom radova je i Čehok.

- Ovo smo dugo čekali, jer kolodvor je stvarno već bio u jadnom stanju, i što se tiče voznih površina i objekata, čekaonica i perona. To se definitivno moralo napraviti i zahvaljujem tvrtki Presečki koja ulaže svoje novce kako bi Varaždincima osigurala kolodvor kakav priliči jednom srednjeuropskom gradu. Vidimo da se dosta negoduje oko zamjenske lokacije, no građani moraju biti svjesni da je privremeni kolodvor - privremeni, naravno da se tamo ne može sagraditi sve ono što je bilo ovdje. Nastojali smo pronaći alternativne lokacije stajališta za sve smjerove koji vode iz grada i mislim da smo u tome uspjeli. Naravno da građani ova dva mjeseca neće imati uvjete kakve bi trebali imati, ali ja ih zaista molim za strpljenje, jer ćemo nakon toga dobiti kolodvor u središtu grada, koji će biti primjeren Varaždinu - poručio je Čehok.

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_01.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_02.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_03.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_04.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_05.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_06.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_07.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_08.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_09.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_10.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_11.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_12.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_13.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_14.JPG

autobusni_kolodvor_varazdin_radovi_15.JPG