FOTO/VIDEO "Stojimo za život u kojem svatko može donijeti odluku o svom tijelu" Foto: Krešimir Đurić

FOTO/VIDEO "Stojimo za život u kojem svatko može donijeti odluku o svom tijelu"

Varaždinske vijesti | 3.6.2023. u 13:57h | Objavljeno u Aktualno

Paralelno s održavanjem Hoda za život u Varaždinu, danas je kod Starog grada održan i kontra prosvjed "Subota za slobodu", koji je organizirala Udruga mladih Varaždinski underground klub.

>> FOTO/VIDEO Hod za život u Varaždinu: "Očekujemo zakon koji štiti pravo na život nerođenog djeteta"

- Novim okupljanjem šaljemo staru poruku: Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili otvoreni, tolerantni, uključivi i želimo da tako ostane! Na Subotu za slobodu pozivamo sve koji vjeruju u jednakost i ravnopravnost, koji podržavaju žene i njihovu autonomiju, slobodu i pravo na izbor. Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke koji zajedno s nama žele grad u kojem nema mjesta netoleranciji, osudama i diskriminaciji. Pridružite nam se! Dok drugi kleče protiv ljudskih prava, mi ustajemo za slobodu - poručili su organizatori uoči prosvjeda.

Na okupljanju zagovornika prava na izbor upućena je poruka svim građanima.

- Danas se u Varaždinu hoda s ciljem da se ženama uskrate prava i sa željom za kontrolom nad ženskim tijelima. No danas smo i mi ovdje i stojimo uz žene, za žene. Stojimo ovdje i u ime svih onih koji nam se nisu mogli pridružiti i onih koji su se bojali pridružiti. Stojimo uz svaku ženu koja fizički ili psihički nije spremna postati majka, stojimo za to da ta ista žena ima izbor. Da može donijeti odluku za sebe, da može donijeti odluku o svom tijelu - istaknuli su prosvjednici.

- I mi ovdje stojimo za život, stojimo za stabilan život, za sretan i zdrav život, za život pun nade, za život kakav svatko zaslužuje i u kojem svatko može donijeti odluku o svom tijelu - poručili su sa "Subote za slobodu".