FOTO Varaždinsko kazalište dobilo kvalitetnu, jedinstvenu scenu u Hrvatskoj

| 15.10.2021. u 15:33h | Objavljeno u Aktualno

Nova kazališna sezona Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu počinje na obnovljenoj, jedinstvenoj pozornici u Hrvatskoj. Kako je gradonačelnika Grada Varaždina dr. sc. Nevena Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića u petak izvijestila intendantica Jasna Jakovljević, sredstvima Grada Varaždina, Ministarstva kulture i medija te sponzorskim sredstvima „daske koje život znače“ obnovljene su visokokvalitetnim drvetom dopremljenim iz Kanade.

Zadovoljan viđenim gradonačelnik Neven Bosilj je izjavio:

- Uloženo je preko 2,5 milijuna kuna u obnovu kazališta o kojoj danas govorimo. Ostalo nam je još da pretapiciramo stolice u gledalištu i ložama pa će onda cjelokupni interijer našeg varaždinskog kazališta zasjati u punom sjaju. Pozivam Varaždince, publiku iz cijele regije i Zagreba da dođu ne samo večeras već i u nastavku sezone te uživaju u predstavama. Grad će i dalje pružati podršku HNK-u ne samo u materijalnom smislu nego i u obnavljanju umjetničkog ansambla. Već sam potpisao odluku za zapošljavanje tri glumca, a potrebno je još glumačkih angažmana jer kazalište ne čine samo lijepa zgrada i prekrasna pozornica već prije svega ljudi, glumci, tehničko i drugo kazališno osoblje.- naglasio je gradonačelnik Bosilj pred novinarima i članovima ansambla, predstavnicima izvođača radova iz tvrtke Forma te sponzora tvrtke Matrex.

Na konferenciji je stručno objašnjeno da se radi o posebno odabranom drvetu oregonskog bora po čemu će scena varaždinskog kazališta biti jedinstvena i jedna od najkvalitetnijih u Hrvatskoj.

Uz pomičnu scenu, renovirani su također nadstroplje, lusteri i portali.

Na kraju konferencije bilo je riječi i o aktualnoj temi revizije poslovanja, no toj temi više će se znati uskoro jer se očekuju rezultati upravnog nadzora temeljenog na Zakonu o kazalištima koji je Grad Varaždin zatražio od nadležnog ministarstva.

Večeras će nova scena biti otvorena višestruko nagrađivanom monooperom „Dnevnik Ane Frank“ Grigorija Frida u režiji Ozrena Prohića i izvedu Orkestra mladih glazbenika koja je osvojila nagradu "Judita" za najbolje glazbeno ostvarenje 67. Splitskog ljeta, a nominirana je i za nagradu Hrvatskog glumišta.

Galerija slika