FOTO Varaždinskim učenicima i studentima uručeni ugovori za stipendije

vv | 25.11.2023. u 16:20h | Objavljeno u Aktualno

U Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK u subotu je održana svečana dodjela stipendija. Gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić uručio ugovore stipendistima, varaždinskim učenicima i studentima za čije je stipendije u školskoj/akademskoj godini 2023./2024. Grad Varaždin u svom proračunu osigurao 550 tisuća eura.

Ove godine ukupno je dodijeljeno 650 stipendija, 95 za učenike i 555 za studente.

- Naši stipendisti nemaju nikakve obaveze prema nama, samo moraju redovito studirati. Ako su iz deficitarnih zanimanja, s većim prosjekom je i veća stipendija, a takav model od iduće ćemo godine primijeniti prema svima kako bi ih dodatno motivirali da što više uče, jer s boljim ocjenama će im rasti i stipendija - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. Čestitao je svim stipendistima i zaželio im sreću u ovoj školskoj i akademskoj godini. Naglasio je kako je ulaganje u znanje uvijek najbolje uložen novac i da će im Grad Varaždin biti podrška i potpora za postignute uspjehe.

Grad Varaždin ove je godine podigao iznos za 10% za učeničke stipendije te za 13% do 16% za studentske stipendije, ovisno o mjestu studiranja.

Najniži iznos za učeničke stipendije iznosi 51 EUR mjesečno, a najviši 88 EUR mjesečno. Za studentske stipendije najniža stipendija iznosi 52 EUR mjesečno za studente koji studiraju u Varaždinu i Čakovcu, a najviša 90 EUR mjesečno. Za studente koji studiraju izvan Varaždina i Čakovca najniži iznos stipendije iznosi 100 EUR mjesečno, a najviši 139 EUR mjesečno.