FOTO Varaždinci rano jutros pješice krenuli na tradicionalno zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj

VV | 3.7.2021. u 08:16h | Objavljeno u Aktualno

Nakon blagoslova hodočasnika u varaždinskoj katedrali Varaždinci su rano jutros krenuli pješke na zavjetno hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj.

Organizator ovogodišnjeg 332. zavjetnog hodočašća Varaždinaca je župa sv. Fabijana i Sebastijana, a predvodi ga varaždinski biskup mons. Bože Radoš.

Hodočasnici su se prema Mariji Bistrici uputili od Varaždina preko Beretinca do Belskog dola, gdje su se malo odmorili, okrijepili i krenuli dalje preko Podruta i Konjščine. Oko 14 sati svi će se skupiti na Vinskom Vrhu, gdje će početi zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, gdje se njihov dolazak očekuje danas oko 15 sati.

Prvog dana hodočašća sveta misa u crkvi bl. Alojzija Stepinca na otvorenom bit će u 19 sati, dok će u 21 sati biti održana pobožnost "Put Svjetla" uz procesiju na kalvariji.

Glavni hodočasnički dan je sutra, u nedjelju 4. srpnja koji će započeti pobožnošću križnoga puta na kalvariji, a nakon toga održat će se središnji događaj: zavjetna sveta misa u crkvi na otvorenom. Nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15 sati, predviđen je povratak hodočasnika natrag prema Varaždinu. Tradicionalno zavjetno hodočašće Varaždinaca završava u ponedjeljak, 5. srpnja svetom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19 sati.