FOTO Zbog strašnih posljedica nevremena, župan i ministrica poljoprivrede u V. Bukovcu Foto: Anđelko Stričak / FB

FOTO Zbog strašnih posljedica nevremena, župan i ministrica poljoprivrede u V. Bukovcu

Varaždinske vijesti | 25.5.2022. u 21:00h | Objavljeno u Aktualno

Snažno grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom tučom u poslijepodnevnim satima pogodilo je dijelove Varaždinske županije, a šteta će se danima zbrajati.

>> VIDEO, FOTO Dijelove Varaždina i okolice zahvatilo nevrijeme s tučom

Župan Anđelko Stričak obišao je Općinu Veliki Bukovec koja je pretrpjela najveće štete. Između ostalog i sami mještani ističu kako se ovakvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve.

- Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima. Inače Općina Veliki Bukovec poznata je po cvjećarskoj proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50% hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje. U narednim danima općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrđivati će štetu i dati prijedlog Varaždinskoj županiji da se proglasi elementarna nepogoda prouzročena tučom što ćemo i učiniti i potom iznaći način da pomognemo unesrećenima. Osim područja općine Veliki Bukovec koliko mi je do sada javljeno nastradala su područja uz granicu sa Slovenijom, tj. područja gradova Varaždin i Lepoglava, te općina: Bednje, Donje Voće, Maruševca, Cestice, Vinice, Petrijanca, Velikog i Malog Bukovca – izjavio je župan Stričak, koji će u četvrtak obići stradalo područje skupa s ministricom poljoprivrede.