FOTO Stigli kreveti za pacijente u slučaju sve izglednijeg crnog scenarija Foto: Krešimir Đurić

FOTO Stigli kreveti za pacijente u slučaju sve izglednijeg crnog scenarija

VV | 24.11.2020. u 16:43h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom da se i dalje ne smiruje situacija u Varaždinskoj županiji vezana za zarazu koronavirusom, danas su stigli bolnički kreveti koji će se postaviti u šatore kod Opće bolnice Varaždin te se sprema crni scenarij jer je hospitaliziranih Covid pacijanata sve više.

- Činjenice su da se bolesnici iz Županijskoj bolnici Čakovec premještaju u KB Dubrava u Zagrebu, pacijenti iz OB Varaždin će se uskoro smještati u šatore ispred bolnice, u bolnicama se otvaraju novi odjeli i jedinice intenzivnog liječenja u prostorima u kojima su kreveti jedan do drugoga i u kojima će pacijenti biti ugroženi od sekundarnih infekcija uzrokovanih višestruko otpornim bakterijama. Jedina zagrebačka COVID bolnica je ovih dana popunjena 83 %, te će se ovim tempom prema riječima ravnatelja napuniti za dva tjedna - javila se Hrvatska udruga bolničkih liječnika na svojem Facebook profilu vezano za alarmantnu situaciju u Hrvatskoj i Varaždinskoj županiji.

- Isto tako ne postoje jasni klinički kriteriji koji pacijenti će se premještati u sportske dvorane. Sve to Ministarstvo zdravstva ostavlja na odluku djelatnicima na terenu. Vojničkim rječnikom rečeno, generali su odluke prepustili vojnicima - navode.

DSC_4344.JPG

DSC_4347.JPG

DSC_4352.JPG

DSC_4353.JPG