FOTO Priznanje župana dobio pilot Borović protiv kojeg je u Srbiji podignuta optužnica Foto: Krešimir Đurić

FOTO Priznanje župana dobio pilot Borović protiv kojeg je u Srbiji podignuta optužnica

VV | 8.9.2022. u 21:01h | Objavljeno u Aktualno

U sklopu svečane sjednice Županijske skupštine dodijeljena su nagrade i priznanja koja su dobitnicima uručili varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić.

Prizanja su dodijeljena svjetski poznatom umjetniku Stephanu Lupinu, predsjedniku Hrvatskog auto i karting saveza Davorinu Štetneru te pilotu Damiru Boroviću, koji je svojim preletom 1992. iz JNA Hrvatskoj stavio na raspolaganje prvi nadzvučni borbeni avion, a protiv kojeg je u Srbiji podignuta optužnica.

Priznanja je dobila i Amalija Rafaj Škriljevečki, najmaturantica Varaždinske županije.

U sklopu svečane sjednice dodijeljene su i nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju koja su dobili sportaš i hrvatski karate reprezentativac Enes Garibović te DVD Hrženica, koje ove godine slavi 150 godina rada i djelovanja.

Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijeljene su Lovačkoj udruzi Fazan, 5. bojnoj 1. A brigade ZNG Tigrovi (preteče Pume) te poznatom novinaru Martinu Lukavečkom.

Nagrada za životno djelo ove je godine posthumno dodijeljena Marijanu Kostanjevcu, nekadašnjem načelniku Općine Vinica, a koju je preuzela njegova supruga Božica kostanjevec.

U ime nagrađenih zahvalio se Martin Lukavečki, a dodjelu priznanja i nagrada pogledajte u fotogaleriji Krešimira Đurića.